19 липня в Олімпійському домі відбулися проводи Юнацької олімпійської збірної команди України на XVII літній Європейський юнацький олімпійський фестиваль.

20 липня 2023, 13:25

Цього разу на одному з найпрестижніших мультиспортивних форумів Європи Україну представлятимуть 55 юних спортсменів та спортсменок, які візьмуть участь у змаганнях із 7 видів спорту.

Напередодні від’їзду до Словенії, де з 23 по 29 липня пройде Фестиваль, Міністр молоді та спорту України, президент НОК України, Олімпійський чемпіон Вадим Гутцайт зустрівся з національною командою.

Передусім очільник олімпійського руху в Україні привітав зі святом присутніх на заході тренерів. А юним олімпійцям президент НОК України порадив слухати та цінувати настанови своїх тренерів.

Вадим Гутцайт символічно передав прапор України представникам команди – чемпіону ЄЮОФ-2022 з плавання Миколі Котенку та дворазовій бронзовій призерці чемпіонатів Європи з дзюдо серед кадетів Анні Олійник-Корнійко.

Слушні поради та настанови юному поколінню через відеозвернення дали й інші титуловані українські атлети, призери Олімпійських ігор, чемпіонатів світу та Європи, які в свій час також були учасниками Європейського юнацького олімпійського фестивалю.