Міністерство молоді та спорту України впроваджує у практичній діяльності принцип чистого спорту

19 жовтня 2023, 12:30

У Міністерстві молоді та спорту України відбулася нарада з фахівцями Національного антидопінгового центру (НАДЦ), державними тренерами,  начальниками штатних команд з олімпійських видів спорту з питань антидопінгової діяльності у контексті підготовки до літніх Олімпійських ігор 2024 року.

«Мінмолодьспорту не тільки зацікавлене в налагодженні та реалізації ефективної антидопінгової діяльності в нашій країні, а й створює для цього всі необхідні умови. Наша мета  чистий спорт, в якому право кожного спортсмена на чесні змагання має бути захищене», — наголосив заступник Міністра молоді та спорту України з питань європейської інтеграції, голова Наглядової ради НАДЦ Андрій Чесноков, відкриваючи захід.

Представники НАДЦ презентували стан і перспективні проекти антидопінгової роботи, що здійснюється національною антидопінговою організацією відповідно до міжнародних вимог та стандартів.

У ході зустрічі досягнуто домовленості про організацію і проведення спільних антидопінгових освітніх заходів, вдосконалення інфраструктури, необхідної для облаштування пунктів допінг-контролю, зручних як для спортсменів, так і для офіцерів допінг-контролю.

Окрему увагу було приділено питанням взаємодії НАДЦ з федераціями з видів спорту у напрямі посилення антидопінгової роботи.

 

Джерело: Міністерство молоді та спорту України