На найближчому засіданні Верховної Ради України планується розглянути проект Постанови Верховної Ради України «Про присудження у 2023 році Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування», реєстр. № 10112.

13 грудня 2023, 17:48

 

Проектом Постанови пропонується присудити Премію курсанту Харківського національного університету внутрішніх справ, який веде боротьбу з рашистами у кіберпросторі, командиру добровольчого формування Бучанської міської територіальної громади та 8 військовослужбовцям, які дають відсіч російським агресорам і захищають суверенітет, незалежність та територіальну цілісність України.

Відібрані кандидати на присудження Премії активно сприяють процесам державотворення, захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, розвитку місцевого самоврядування, представляють Схід і Захід, Центр і Північ України.

Члени Комітету з питань молоді і спорту вважають, що ухвалення Постанови про присудження у 2023 році Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування буде важливим сигналом поваги з боку Верховної Ради України  до молодих військовослужбовців, які захищають Українську державу, її територіальну цілісність, та до молоді міста Буча, яке стало символом супротиву російській агресії.