Керівники громадської організації Всеукраїнського громадського дитячого руху «Школа Безпеки» (далі – ВГДР «Школа безпеки) взяли участь в підсумковій зустрічі лідерів німецької молодіжної громадської організації «THW-Jugend e.V.» та Всеукраїнського громадського дитячого руху "Школа безпеки"

14 грудня 2023, 09:25

Зустріч відбулася у м. Мангейм, Федеративна Республіка Німеччина в рамках підписаного меморандуму про співпрацю. У ній взяли участь: Голова Руху – Алла Негрієнко, заступники голови – Іван Мовчан та Юрій Тананайський, членкині Координаційної ради Руху - Світлана Сидорець та Анастасія Демʼянчук.

Під час заходу відбулось підведення підсумків та досягнутих результатів, щодо проведеної роботи молодіжних організацій на базі «THW-Jugend e.V.» в Німеччині та в регіональних осередках ГО ВГДР «Школа безпеки» впродовж 2023 року в Україні. Зокрема, було відзначено проведення двох міжнародних заходів у травні та серпні 2023 року у м. Оснабрюк, земля Нижня Саксонія та м. Фрідріхсталь, земля Заарланд, а саме: 10-денні практичні навчання в межах семінарів “@disaster”, що сприяють формуванню в молодих лідерів Руху сучасні уміння та практичні навички у сфері цивільного захисту та допомоги у випадках надзвичайних ситуацій і катастроф. Отримані знання учасники семінарів використовують при проведенні регулярних тренінгів та інших практичних заходів для дітей і молоді України.

Спільно з партнерською організацією були обговорені питання щодо подальшої співпраці між українськими та німецькими громадськими організаціями у сфері молодіжної політики та цивільного захисту, напрацьовано план спільних заходів, в тому числі щодо проведення практичних семінарів та практичних занять для лідерів осередків ВГДР «Школа безпеки» у Німеччині та зустрічі німецьких інструкторів із проведення занять у сфері цивільного захисту, розвитку двосторонніх молодіжних обмінів, а також обмінів фахівцями з питань роботи з молоддю.

ВГДР. «Школа безпеки» дякує німецьким партнерам, за розуміння та підтримку України, і сподівається на продуктивну співпрацю у наступному році.