«Українські спортсмени їдуть на літні Олімпійські Ігри 2024 та готові рішуче протистояти пропагандистам з росії та білорусі, яких із безліччю обмежень допустили на змагання під так званим "нейтральним статусом", - зазначає заступник Голови Комітету з питань молоді і спорту Василь Мокан

03 червня 2024, 12:30

На сьогоднішній день в України є 80 ліцензій у 22 видах спорту, участь в Олімпіаді вибороли вже 102 наших спортсменів і спортсменок. Вони отримали детальні інструкції як поводитися із представниками країни-агресора під час змагань у Парижі.

«росія своєю війною проти України також створила нелюдські умови для тренування та підготовки наших спортсменів - вони знищили або пошкодили понад 500 спортивних об'єктів. Близько 3000 спортсменів зараз воюють у лавах Сил оборони України, більшість з них пішли воювати добровільно.

На жаль, 462 українських спортсменів та тренерів загинули від початку повномасштабного вторгнення.

Україна продовжує боротьбу на спортивному фронті за повне відсторонення росіян та білорусів від міжнародних змагань і робитиме все можливе, щоби персонально по кожному пропагандисту були ухвалені справедливі санкційні рішення», - розповів заступник Голови Комітету.