«Бійці, чия Воля сильніша за Тіло!», - народна депутатка України, голова підкомітету з питань державної молодіжної політики Ірина Борзова відвідала «Ігри Нескорених»

04 червня 2024, 10:02

У Києві відбулись Національні змагання «Ігри Нескорених», де цього року рекордна кількість учасників – 415 військових і ветеранів, які представляють всі регіони України.

Найбільше учасників змагань – це представники Дніпропетровської, Львівської, Київської, Рівненської, Донецької, Харківської областей та міста Києва.

Всеукраїнські змагання провели за класичними видами спорту: баскетбол на кріслах колісних; велоспорт; веслування; волейбол сидячи; легка атлетика (біг, штовхання ядра\метання диска); пауерліфтинг; плавання; стрільба з лука; настільний теніс.

«Усі види спорту в Іграх Нескорених – адаптивні. Учасники змагались у категоріях, залежно від їх поранень, чи то: фізичні, функціональні, сенсорні, видимі або невидимі травми.

До 30 червня цього року відбіркова комісія обере та оголосить склад Національної збірної «Ігор Нескорених». 35 учасників у лютому 2025 року поїдуть до Канади представляти Україну на Invictus Games Vancouver Whistler 2025», - зазначила народна депутатка України.