Міжнародний олімпійський комітет (МОК) не підтвердив інформацію про допуск до Олімпіади-2024 тенісистів з рф і білорусі

14 червня 2024, 16:36

«Чи будуть російські та білоруські тенісисти допущені до Олімпійських ігор? Ні, не на цьому етапі. Комісія зараз перебуває в процесі оцінки та прийняття рішення. Я думаю, оголошення буде дуже скоро, найближчими днями ми очікуємо оголошення результатів. Сам процес ветування все ще продовжується», - відповів представник МОК Марк Адамс на питання журналіста видання Watchers на пресконференції.

Раніше низка пропагандистських російських ресурсів опублікували інформацію, що ITF (Міжнародна тенісна федерація) допустила до Олімпіади тенісистів з рф та білорусі.

Слід також зазначити, що в ITF відсутні повноваження допускати тенісистів безпосередньо до Олімпійських ігор.

Процесом допуску їх до змагань займається створена МОК AINERP – індивідуальна комісія з перевірки відповідності нейтральних спортсменів.

Члени Комітету з питань молоді і спорту занепокоєні ситуацією і вчергове наголошують, що спортсмени із російським і білоруським громадянством, які відверто не засудили агресію рф проти України, є агентами гібридного впливу.

Закликаємо відсторонити спортсменів, які мають російське чи білоруське громадянство, від участі у будь-яких міжнародних змаганнях, у тому числі, від участі в Олімпійських іграх, у будь-якому статусі.