Заступник голови Комітету з питань молоді і спорту Василь Мокан та голова підкомітету з питань спорту вищих досягнень та спортивної діяльності Ольга Саладуха зустрілися з представникам Міністерства закордонних справ України

20 червня 2024, 14:26

 

Народні депутати України та дипломати обговорили об’єднання зусиль та координацію інформаційної підтримки представників України під час виступів на міжнародних спортивних змаганнях, зокрема напередодні Олімпійських ігор у Парижі.

Міністерство закордонних справ України (МЗС) та народні депутати України домовились про відстоювання позиції щодо:

відсторонення спортсменів з рф і білорусі від участі в міжнародних змаганнях;

напрацювання спільної позиції для захисту інтересів представників українського спорту на міжнародній арені;

напрацювання єдиного алгоритму дій для спортсменів і тренерського штабу на міжнародних змаганнях за участі спортсменів з рф і білорусі.

Такі дії є частиною ширшої стратегії МЗС, спрямованої на ізоляцію рф на міжнародній арені.

Стратегія ізоляції росії включає в себе складову публічної дипломатії, зокрема роботу щодо недопущення виступів російських політичних, культурних та спортивних діячів у країнах-партнерах. В рамках цієї політики МЗС і партнери проводять комплексну кампанію Boycott Russian Sport.

 

Довідково: Спортивна дипломатія - напрям публічної дипломатії, що дозволяє використовувати спорт як інструмент для зміцнення міжнародних відносин, просування національних інтересів, сприяє зміцненню міжкультурного діалогу та зростанню міжнародного престижу України.