Очільник Міністерства молоді та спорту України Матвій Бідний провів зустріч з представниками спортивних федерацій різних видів спорту

05 липня 2024, 14:35

Основною темою обговорення стало створення інструментів для розвитку адаптивного спорту.

Через наслідки повномасштабного вторгнення росії в Україну, зростає кількість людей, які потребують підтримки та соціальної інтеграції. Міністерство молоді та спорту України активно розробляє механізми розвитку адаптивного спорту, щоб залучити до нього ветеранів війни, військовослужбовців та осіб з інвалідністю.

«Фізична культура і спорт є важливою складовою комплексного відновлення людини, її соціальної інтеграції та адаптації до нових умов життя. Нашим завданням є створення системи адаптивного спорту, де головним критерієм стане масовість та залученість», — зазначив Матвій Бідний.

До обговорення долучилися представники спортивних федерацій, які поділилися своїм досвідом та баченням залучення людей до різних видів спорту.

Матвій Бідний закликав федерації до подання ініціатив, які будуть розглянуті Міністерством та ляжуть в основу нормативно-правової бази розвитку адаптивного спорту. Особлива увага приділятиметься інтеграції адаптації правил до потреб осіб з інвалідністю та ветеранів війни, а також включенню відповідних спортивних заходів до Всеукраїнського календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних змагань.

Формування безбар'єрного середовища та створення умов для розвитку адаптивного спорту є одним з пріоритетів Мінмолодьспорту. Це реалізується в межах Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні, ініційованої першою леді Оленою Зеленською.