​​Міністерство молоді та спорту України у співпраці з спортивними федераціями України з видів спорту затвердило Правила змагань з грепплінгу, панкратіону, шахів, стронгмену та карате WKC

14 серпня 2024, 12:21

Перші п’ять спортивних федерацій адаптували Правила змагань до потреб ветеранів війни та людей з інвалідністю. Це створює можливості розвитку адаптивного спорту та залучення до спортивних заходів визначеної категорії населення, що сприятиме їх відновленню та реінтеграції у суспільство.

Внаслідок повномасштабного вторгнення агресора в Україну, кількість людей, які потребують соціальної підтримки та відновлення, зросла в рази. Мінмолодьспорту працює над тим, щоб спорт та рухова активність ставали доступними для всіх, хто цього потребує та активно впроваджує нові підходи для розвитку адаптивного спорту.

В цей час спортивні федерації з видів спорту, визнаних в Україні, вже розпочали свою діяльність щодо адаптації фізичної культури і спорту до потреб ветеранів війни, осіб з інвалідністю, та створенню можливостей для їх участі у спортивних заходах без барʼєрів. Комплексне впровадження адаптивного спорту у сферу фізичної культури і спорту забезпечить системність його розвитку на всіх рівнях та дасть змогу учасникам долучатися до заходів в залежності від особистих вподобань.

Безбарʼєрність є одним із пріоритетів Мінмолодьспорту, який виконується у межах Національної стратегії зі створення безбарʼєрного простору в Україні, яка реалізується за ініціативи Першої Леді України Олени Зеленської.