​​Мережа клубів «Активні парки - Нестримні» стрімко зростає: в Україні вже працює 53 таких клуби

20 серпня 2024, 11:00

Наші ветерани, включаючи людей з інвалідністю, роблять важливі кроки на шляху до повернення в активне соціальне життя. Підтримка їхнього фізичного та ментального відновлення є надзвичайно важливою. Одним із ключових інструментів у цьому напрямку стали адаптивні клуби «Активні парки - Нестримні».

Ці клуби створені для реабілітації наших героїв, їхніх родин та всіх, хто потребує особливої уваги. Тут є все необхідне обладнання, а досвідчені тренери допомагають відновлювати здоров’я через заняття спортом та фізичною активністю.

На сьогодні в Україні діють 53 адаптивні клуби, які пропонують заняття з джиу-джитсу, загальної фізичної підготовки, плавання, скандинавської ходьби, регбі та стрільби з луку.

Ми продовжуємо розширювати мережу клубів і найближчим часом плануємо відкриття нових по всій країні. Це дасть змогу ще більшій кількості наших героїв покращити своє фізичне та ментальне здоров’я, а також знайти нові можливості для інтеграції в суспільство.

Міністерство молоді та спорту України запрошує всіх ветеранів, їхні сім’ї та людей з інвалідністю приєднуватися до адаптивних клубів «Нестримні».

Детальніше про адаптивні клуби можна дізнатися за посиланням: https://ap.sportforall.gov.ua/newspg/CtQk15PA

Заходи організовує Всеукраїнський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» у рамках проєкту Міністерства молоді та спорту України «Активні парки: локації безбар’єрного дозвілля», що реалізується за ініціативи першої леді Олени Зеленської в межах Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні.