​​Український дім Volia Space у Парижі відіграв ключову роль під час Олімпійських ігор 2024 року, виконуючи важливу місію!

21 серпня 2024, 16:36

XXXIII Олімпійські ігри запам’ятаються не лише спортивними здобутками – Україна показала найкращий результат за останні 12 років, здобувши 12 медалей, з яких три золоті. Але для української делегації Олімпіада мала ще й ширший сенс: вона стала можливістю показати світові українську волю до перемоги та розповісти про боротьбу українців у війні, яку розв’язала росія. Так і виникла ідея створити Volia Space – Український дім на Олімпійських іграх.

Цей проект, організований Міністерством молоді та спорту України спільно з Офісом Президента України та Національним олімпійським комітетом України, став найбільшим проявом спортивної дипломатії за всю історію участі нашої країни в Олімпійських іграх.

«Для нас Олімпіада – це величезний екран, на якому ми нагадуємо світові, що Україна існує, бореться і може перемагати. Сам факт участі України в Олімпіаді під час повномасштабної війни – це свідчення нашої незламної волі», – зазначила на відкритті Volia Space у Парижі заступниця керівника Офісу Президента України Олена Ковальська.

Розташований у паризькому парку Ля Віллетт поруч з національними домами інших країн, Volia Space працював протягом 15 днів, прийнявши понад 15 тисяч гостей. Серед них були урядовці, дипломати, президенти міжнародних спортивних федерацій, діячі культури та більше ніж 600 акредитованих журналістів з усього світу.

«Volia Space відвідали міністерка спорту Франції Амелі Удеа-Кастера, Міністр-делегат з питань Європи Франції Жан-Ноель Барро, а також інші міністри та посли з різних країн. На відкритті були присутні президент Всесвітньої федерації легкої атлетики Себастьян Коу та президент Міжнародної федерації хокею Люк Тардіф. Це були впливові гості, чий візит до Volia Space став яскравим знаком підтримки України», – повідомив Міністр молоді та спорту України Матвій Бідний.

Детальніше тут.

Джерело: Міністерство молоді та спорту України та https://ua.tribuna.com/