​​Сьогодні керівники Міністерства молоді та спорту України та представники спортивних федерацій вшанували пам'ять захисників, які віддали своє життя за незалежність України

29 серпня 2024, 13:19

Дата 29 серпня пов’язана з трагічними подіями 2014 року, коли наші воїни вийшли з оточення під Іловайськом, але були підступно атаковані в полях соняшників. Тоді загинули сотні наших захисників, і відтоді квітка соняшника стала символом мужності, життя і незламності українського народу.

Сьогодні спортивна спільнота України згадує усіх захисників і захисниць України, які віддали своє життя у війні з нацистською Росією з початку повномасштабного вторгнення, серед яких 497 спортсменів і тренерів з різних видів спорту.

«Наш обов’язок – пам’ятати їхні імена, їхні подвиги. Пам’ятати і передавати цю пам’ять наступним поколінням. Перемагає той, хто пам’ятає. Поки ми пам’ятаємо про наших героїв, поки ми шануємо їхній внесок – ми непереможні» - сказав керманич Мінмолодьспорту Матвій Бідний.

Члени Комітету Верховної Ради України з питань молоді і спорту схиляють голови перед памʼяттю кожного захисника і захисниці, які віддали своє життя у війні з нацистською росією за незалежність і світле майбутнє нашої держави.

Вічна пам'ять захисникам та захисницям України!

Слава Україні!
Слава Героям українського спорту!