Верховна Рада України ухвалила Постанову: збільшено кількість премій за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування з 10 до 30 премій.

19 вересня 2024, 16:09

Сьогодні Верховна Рада України ухвалила Постанову про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про Премію Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування" щодо збільшення кількості премій

Постановою з метою відзначення більшої кількості молодих громадян України, які зі зброєю в руках захищають незалежність та територіальну цілісність, збільшено кількість премій за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування з 10 до 30 премій.

Водночас, Постанова передбачає, що у 2024 році Верховна Рада України присуджує 20 премій за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування.

Крім того, для спрощення процедури оформлення документів для молодих військовослужбовців, Постанова призупиняє дію абзаців третього-шостого пункту 4 Положення про Премію щодо обов’язкового надання кандидатами на присудження Премії довідки про підтвердження досягнень.

Також Постановою скасоване обов’язкове додавання до клопотання про присудження Премії витягу з рішення колегії центрального органу виконавчої влади.

Відповідний проект Постанови було зареєстровано під номером 9410.