Знову втрата у спортивній родині – загинув колишній гравець молодіжної збірної України з футболу U-21 Дмитро Богачов

22 жовтня 2024, 17:07

 

На фронті, стримуючи ворожі атаки в районі Авдіївського коксохімічного заводу, загинув Дмитро Богачов – колишній гравець молодіжної збірної України U-21 та бойовий медик, який рятував життя своїх побратимів. 25 серпня він відзначив свій останній день народження – йому виповнилося 32 роки.

З ранніх років Дмитро присвятив себе футболу. Він розпочав свій шлях у команді «Колосок», а згодом тренувався у спеціалізованій школі олімпійського резерву «Зміна». Його талант та лідерські якості привели його до професійного футболу: він став наймолодшим капітаном ПФК «Суми», де відіграв 10 сезонів, провів понад 200 матчів та забив майже 30 голів. Дмитро також грав за аматорські клуби області та польську команду «Орлета».

Звістка про його загибель боляче відгукнулася у серцях футбольної спільноти та всієї країни. Один із його дитячих тренерів згадує: «Дмитро був справжнім лідером і завжди подавав приклад іншим. У своєму щоденнику він колись записав: «Я дуже люблю свою маму. Вона найкраща у мене у світі!» На жаль, вона більше не зможе обійняти свого сина…»

Колектив Комітету Верховної Ради України з питань молоді і спорту висловлює співчуття родині та близьким Дмитра.

Вічна пам'ять і шана Герою!

Джерело: Спортивний комітет України