Голова підкомітету з питань спорту вищих досягнень та спортивної діяльності Ольга Саладуха під час Конвенції Європейської легкої атлетики в Скоп'є (Північна Македонія) провела конструктивну зустріч з президентом World Athletics Себастьяном Коу

28 жовтня 2024, 14:51



Під час зустрічі Ольга Саладуха наголосила на важливості виключення російської легкоатлетичної федерації зі складу World Athletics.

«Це рішення особливо актуальне, оскільки низка міжнародних спортивних організацій та сам Міжнародний олімпійський комітет (МОК) уже ухвалили подібні санкції через спроби росії створювати нелегітимні спортивні структури на тимчасово окупованих територіях та включати їх до національних федерацій», - зазначила народна депутатка України.

Ольга Саладуха наголосила на тому, що на жаль, такі порушення вже відбуваються: російські змагання залучають спортсменів з окупованих територій, і це вимагає рішучої реакції світової легкоатлетичної спільноти.

Себастьян Коу запевнив, що триматиме це питання у фокусі уваги, а також підтвердив, що російські та білоруські спортсмени залишаться поза міжнародними легкоатлетичними змаганнями, незалежно від того, чи виступають вони під національними чи нейтральними прапорами.

Ольга Саладуха висловила щиру подяку за послідовну підтримку України та принципову позицію щодо санкцій проти росії і білорусі та зусилля із захисту справжніх олімпійських цінностей.

«Очевидно, саме принципова позиція Себастьяна Коу є причиною того, чому росія робить усе можливе, щоб завадити його обранню новим президентом МОК. Адже його обрання гарантує продовження жорсткої лінії щодо держав-агресорів. Вірю, що світова спортивна спільнота зможе протистояти будь-якому тиску й обрати гідного та принципового керівника для Міжнародного олімпійського комітету», - резюмувала Ольга Саладуха.