Засідання Конгресу відбулося за участю представників УЄФА і ФІФА.

Від імені Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Артур Палатний привітав делегатів XVIII – го Конгресу Федерації футболу України та висловив вдячність за проведену роботу та підтримку іміджу українського футболу у світі.

«Безумовно, ми всі глибоко усвідомлюємо в якому стані перебуває нині Україна, переживаючи найскладніші етапи реформ наша держава ось уже два роки протистоїть зовнішній агресії, проте знаходить в собі сили жити повноцінним життям. Завдяки зусиллям та всебічної підтримки Федерації футболу України, збірна України вперше у своїй історії зуміла подолати стадію плей-офф кваліфікаційного турніру і потрапила на чемпіонат Європи 2016 року» - зазначив А. Палатний.

Підкреслив, що подальше впровадження третього уроку фізичної культури у загальноосвітніх школах, забезпечення їх м'ячами, підручниками, будівництво стадіонів і майданчиків зі штучним покриттям, що Федерація футболу України продовжує реалізовувати – це дійсно державний підхід, який вартий наслідування федераціями з інших видів спорту.

Голова Комітету висловив впевненість, що сотні тисяч хлопчиків і дівчат учасників турніру на призи клубу «Шкіряний м'яч», Всеукраїнського футбольного фестивалю «Даруймо радість дітям!» назавжди запам'ятають ці перші в їх житті всеукраїнські змагання, як свято футболу.

Завершуючи свій виступ, Артур Палатний подякував спортивним товариствам «Колос», «Спартак», «Україна», Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, Асоціації аматорського футболу України за організацію і проведення спільно з Федерацією масових змагань серед школярів та команд виробничих колективів за програмою галузевих спартакіад.

Висловив вдячність народному депутату України, президенту Федерації футболу України Андрію Васильовичу Павелку, адже саме за його ініціативи Верховною Радою України прийнято Закон «Про запобігання впливу на результати офіційних спортивних змагань корупційних правопорушень», що сприятиме призупиненню тих негативних явищ, які сьогодні мають місце не лише у футболі, а і в ряді інших видів спорту.

Побажав всім міцного здоров’я, невичерпної енергії, оптимізму, творчої наснаги, успіхів у вашій благородній діяльності з розвитку та популяризації українського футболу.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Текстові публікації”

09 серпня 2023 11:45
06 грудня 2019 10:08
29 листопада 2017 16:26
11 березня 2016 16:25