Комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту рекомендував Верховній Раді України прийняти за основу та в цілому проект Постанови Верховної Ради України про Звернення Верховної Ради України до лідерів та парламентів іноземних держав щодо обмеження в’їзду на їхню територію російським і білоруським спортсменам та спортивним делегаціям, (реєстр. № 9409).

    

Метою проекту Постанови є заборона в’їзду на територію іноземних держав російським і білоруським спортсменам та спортивним делегаціям, з метою не допущення їх до участі у міжнародних спортивних змаганнях.

  

Проектом Постанови пропонується ухвалити Звернення Верховної Ради України до лідерів та парламентів іноземних держав з пропозицією про заборону в’їзду на їхню територію російським і білоруським спортсменам та спортивним делегаціям.

 Розробка та прийняття такої Постанови зумовлено пропозиціями Міжнародного олімпійського комітету щодо можливого допуску російських та білоруських спортсменів до міжнародних спортивних змагань під нейтральним прапором, у тому числі до Олімпійських ігор.

  

У проекті Звернення Верховної Ради України, зокрема наголошується на тому, що:

  

у росії та білорусі спорт є складовою державної пропаганди війни. Більшість їхніх спортсменів є представниками силових структур і частина з них бере участь в бойових діях у загарбницькій війні проти України;

 

народні депутати України вважають помилковими пропозиції Міжнародного олімпійського комітету щодо повернення росіян та білорусів до міжнародних змагань під нейтральним прапором;

 

Верховна Рада України вважає, що перебування таких осіб на територіях інших держав загрожує стабільності та національній безпеці цих країн;

 

Верховна Рада України закликає Президента Франції Емманюеля Макрона і усіх відповідальних осіб не допустити на свою територію рашистів та білорусів, які прикриваючись спортом, сповідують антилюдську пропаганду.

 

Ухвалення запропонованої Постанови Верховної Ради України сприятиме зусиллям Української держави та української громадськості щодо недопущення російських та білоруських спортсменів до міжнародних спортивних змагань, насамперед Олімпійських та Паралімпйських ігор.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Текстові публікації”

09 серпня 2023 11:45
06 грудня 2019 10:08
29 листопада 2017 16:26
11 березня 2016 16:25