Сьогодні відбулося онлайн - засідання Комітету з питань молоді і спорту. Розпочинаючи засідання Комітету, Голова Комітету Андрій Кожем’якін привітав учасників засідання.

В онлайн - засіданні Комітету взяли участь: Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт, президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич, виконавчий директор Національного олімпійського комітету України Наталія Коваленко та інші представники спортивної та молодіжної громадськості.

На порядку денному було декілька важливих питань. Зокрема, розглядалося питання: «Про результати виступу Національної паралімпійської збірної України на XIII зимових Паралімпійських іграх 2022 року (Пекін)».

Народні депутати України - члени Комітету заслухали інформацію Міністерства молоді та спорту України та Національного комітету спорту інвалідів України (деталі у відеозаписі).

Заслухавши доповідь щодо виступу паралімпійської збірної, кожний із членів Комітету привітав паралімпійців з яскравим виступом на зимовій Паралімпіаді і подякував за те, що в такий важкий для країни військовий час, спортсмени прославляють нашу державу у всьому світі та підвищують її імідж у світовому співтоваристві.

Також під час свого виступу виконавчий директор Національного олімпійського комітету України Наталія Коваленко поінформувала учасників засідання про створення з початку війни в Україні Фонду солідарності для олімпійської спільноти та спортивного руху України.

Кошти цього Фонду спрямовуються на допомогу спортсменам України, в тому числі така допомога була надана спортсменам паралімпійської збірної команди України (деталі у відеозаписі).

Крім того, народні депутати розглянули питання, що стосуються стану спортивної та молодіжної інфраструктури, що постраждала під час війни в регіонах України.

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт розповів, що на сьогоднішній день зруйновано або пошкоджено 17 спортивних та 15 молодіжних об’єктів. Міністр зазначив, що є позиція і Президента України, і Уряду про те, що все буде відбудовано і зроблено ще краще як було. Одним із об’єктів, що зруйновано це Басейн "Нептун" у місті Маріуполь Донецької області, що був відкритий у минулому році. «Але головне перемога України, все відбудуємо!» - наголосив В. Гутцайт.

За результатами розгляду питань порядку денного, народні депутати України – члени Комітету ухвалили рішення: взяти інформацію заслухану на Комітеті до відома, а все, що стосується питань спортивної і молодіжної інфраструктури, допомоги спортсменам та молоді тримати під особистим контролем та разом працювати задля перемоги у війні над Російським окупантом.


Ознайомитися з матеріалами засідання можна тут: https://cutt.ly/dSQVwmf


Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“НОВИНИ”

15 травня 2024 18:02
Комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту рекомендує Верховній Раді України повернути на доопрацювання суб’єкту права законодавчої ініціативи проекти Законів України про внесення змін до статті 19 Сімейного кодексу України щодо вимог до висновку органу опіки та піклування, (реєстр. № 11008), та про внесення змін до статті 171 Сімейного кодексу України щодо сприяння у врахуванні думки дитини у справах, що стосуються її інтересів, (реєстр. № 11110)
15 травня 2024 16:51
06 травня 2024 15:05
06 травня 2024 13:03
06 травня 2024 12:10
06 травня 2024 11:05
03 травня 2024 12:00
02 травня 2024 18:00
02 травня 2024 17:30
02 травня 2024 17:01