Війна Росії проти України, що вже триває другий місяць, проявляє себе не лише знищенням мирного населення, вбивствами дітей та знищенням інфраструктури в містах та селах, а і небезпекою для всього світу переростанням війни в Україні у третю світову війну. Крім того, з кожним днем продовження війни збільшує ймовірність світової продовольчої кризи та голоду у багатьох країнах світу.

Ще у середині березня цього року Генеральний секретар Організації Об’єднаних Націй Антоніу Гутерреш наголосив на загрозі глобальної продовольчої кризи. «Сьогодні бомбардують житницю, що годує країни «третього світу… Ми маємо зробити все можливе, щоб запобігти масовому голоду та краху світової продовольчої системи», - зазначив А. Гутерреш.

Проте, у другій половині березня ситуація лише погіршується. В багатьох землеробських областях України йдуть бойові дії, що робить неможливим проведення посівної кампанії. Водночас, посівна на мирній території, що вже розпочата відповідно до рішень керівництва держави, знаходиться під загрозою зриву через терористичні дії російських військ, що знищують нафтобази по всій території України.

Українські аграрії – це справжні герої сучасності, які допомагають нашим військовим та намагаються проводити весняну посівну кампанію, усвідомлюючи, що на їх плечах не тільки продовольча безпека України, а й усього світу.

Рашистські вожді не розуміють, що знищуючи пальне, вони шкодять не лише українській армії та державі. Це є справжнім актом геноциду не лише українського народу, оскільки зірвана посівна кампанія може призвести до голоду не лише в Україні, але й в багатьох країнах світу. Крім того, такими злочинними діями саботується евакуація мирних громадян, насамперед, жінок та дітей з оточених міст та сіл через нестачу пального, що призводить до ще більших жертв серед цивільного населення.

Комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту вважає, шо провідні країни світу, Північно-Атлантичний блок мають вжити заходів щодо закриття українського неба для припинення війни, що дасть можливість забезпечити проведення весняної посівної кампанії в Україні. Більш того, закриття українського неба взагалі зупинить російську агресію, оскільки без переваги у повітрі російські війська не здатні протидіяти повномасштабному опору Збройних Сил України і сміливості та героїзму українського народу. Зупинить голод у світі, зупинить війну злочинної Росії проти нашої держави.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“НОВИНИ”

03 травня 2024 12:00
02 травня 2024 18:00
02 травня 2024 17:30
02 травня 2024 17:01
30 квітня 2024 19:35
30 квітня 2024 19:00
30 квітня 2024 18:30
30 квітня 2024 16:30
29 квітня 2024 17:30
29 квітня 2024 16:40