Триває 61 день війни рашистів проти українського народу, і кожного дня збільшується кількість дитячих жертв російської агресії.

Вони не здатні воювати з нашою армією, гвардією, теробороною, але у них багато зброї. Тому атакують найбільш незахищених.

Станом на 25 квітня 2022 року за даними Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з початку вторгнення російської федерації в Україні загинуло 215 дітей та постраждало 391 дитина.

Біля села Новокиївка Снігурівського райо ну Миколаївської області 9-річний хлопчик та 17-річна дівчина отримали мінно-вибухові травми та осколкові поранення, внаслідок детонації міни.

Напередодні внаслідок обстрілу об’єктів цивільної інфраструктури села Кам’янське Василівського району Запорізької області загинув 17-річний хлопець.

Під час фіксації кримінальних правопорушень, скоєних на території Бучанського району Київської області окупантами, правоохоронними органами виявлено тіло 16-річного підлітка із осколковими пораненнями.

У місті Рубіжному двоє дітей тиждень жили самі під обстрілами. 4-річний Михайло та його старший брат Джейсон готували собі самі ї жу та намагалися виконувати настанову матері, яка наказала не залишати дім напризволяще. Мати дітей зникла безвісти. Дітей врятували українські військові.

Учора внаслідок обстрілу військами рф села Красногорівки Покровського району на Донеччині загинули дві дівчинки 5 та 14 років, які ховались від війни у приватному будинку.

Також окупанти вкотре обстріляли Харківську область - у місті Чугуїв внаслідок обстрілу отримав поранення 11-річний хлопчик.

Через обстріл села Турове Богодухівського району на Харківщині отримала поранення 13-річна дитина.

Рашисти на Великдень депортували з Маріуполя до росії  149 осіб, з яких 23 – діти.

І це, повторюємо лише офіційні дані. Що відбувається на окупованих чи заблокованих територіях та в зоні бойових дій страшно навіть уявити. Тому остаточні дані щодо кількості загиблих та поранених дітей можна буде встановити лише після звільнення всіх захоплених українських територій.

Водночас, вже розпочинається ключова битва цієї війни – битва за Донбас. Збройні Сили України вже довели протягом цих двох місяців, що українські військові більш боєздатні російських – вони мають більший досвід сухопутних битв, навчені та озброєні, мають високу мотивацію, бо захищають рідну землю, яка, як колись писали билини, додає сили своїм захисникам. З іншого, боку, ворожа армія, яка прийшла в Україну грабувати та ґвалтувати, неминуче втрачає свою боєздатність. Проте, для перемоги у битві, українським воїнам невідкладно потрібна сучасна наступальна зброя, а також сучасні засоби протиповітряної оборони, щоб позбавити окупантів переваги у повітрі, яку вони використовують, щоб  знищувати мирних громадян, вбивати і калічити українських дітей.

Комітет  Верховної Ради України з питань молоді і спорту звертається до Сполучених Штатів Америки, Сполученого Королівства Великобританії та Північної Ірландії та всіх держав – членів Північно-Атлантичного блоку терміново  надати  Україні сучасні засоби протиповітряної оборони  та наступальної зброї. Дорога кожна хвилина – битва за Донбас вже розпочинається і від оперативності постачання зброї залежить як результати цієї битви, так і в цілому перспектива мирного майбутнього українських дітей, Української держави, так і Європи в цілому.

 

 

НІ - ВБИВСТВУ УКРАЇНСЬКИХ ДІТЕЙ!

НІ - РОСІЙСЬКІЙ АГРЕСІЇ!

ТАК – СУЧАСНІЙ ЗБРОЇ ДЛЯ УКРАЇНИ!

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“НОВИНИ”

06 травня 2024 15:05
06 травня 2024 13:03
06 травня 2024 12:10
06 травня 2024 11:05
03 травня 2024 12:00
02 травня 2024 18:00
02 травня 2024 17:30
02 травня 2024 17:01
30 квітня 2024 19:35
30 квітня 2024 19:00