Вже четвертий місяць триває російська агресія проти українського народу. І кожен день приносить нові факти вбивств мирних жителів, поранень та ґвалтувань. Найбільш страшні знущання над українцями відбуваються на окупованих територіях. І найбільше страждають від цих знущань саме діти. 

На телефонну лінію психологічної допомоги Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини звернулися мешканці села Олександрівки Херсонської області, які надали дозвіл на публікацію інформації про факти сексуального насильства.

«Двоє дівчаток 12 та 15 років зґвалтовані рашистами.

Дівчинка 6 місяців, росіяни ґвалтували чайною ложкою.

Двоє хлопчиків-близнюків дворічного віку разом з мамою були вдома. Увірвалися 5 рашистів, один тримав матір, решта по двоє ґвалтували малюків орально та анально. Діти загинули від отриманих розривів та втрати крові.

Трирічного хлопчика на очах у матері зґвалтували два рашисти, від отриманих травм дитина померла».

Одночасно, рашисти не соромляться використовувати українських дітей проти своєї держави за допомогою підкупу або обману.

Як повідомляє Служба безпеки України, підконтрольна спецслужбам рф IT-компанія, зареєстрована в одній із європейських країн, запустила онлайн-гру, під час проходження якої необхідно фотографувати місцевість, у тому числі військові об’єкти та критичну інфраструктуру й разом із геолокацією завантажувати у базу додатку.

Таким чином, підривна діяльність замаскована під звичайний квест, де кейси із віртуальними призами можна обміняти на електронні гроші. У Кіровоградській області було затримано двох підлітків, які виконуючи завдання гри, фотографували блокпости, елеватори і транспортні шляхи на території регіону.

Такі дії окупантів порушують заборону на вербування або використання у військових діях осіб, які не досягли 18-річного віку, що викладена у статті 4 Факультативного протоколу до Конвенції ООН про права дитини щодо участі дітей у збройних конфліктах».

І це лише поодинокі факти злочинів проти українських дітей, які стали відомі органам державної влади України. Незважаючи на початок розслідувань низкою міжнародних організацій, досі жоден злочинець не притягнутий до відповідальності. А триває вже четвертий місяць війни, і ця безкарність сприяє новим злочинам проти мирних українців. 

Тому Комітет  Верховної Ради України  з питань молоді і спорту  вважає за необхідне створення принципового нового органу -  Спеціального трибуналу з розслідування військових злочинів та актів геноциду російської федерації  під час агресії проти українського народу. Саме цей орган має вкрай швидко зібрати факти, що підтверджують військові злочини та факти геноциду на території та забезпечити швидке притягнення винних до відповідальності. Комітет з питань молоді і спорту вважає, що вже в червні мають пройти перші засідання Спеціального трибуналу, можливо з використанням заочного правосуддя та винесені перші вироки.

Вважаємо, що швидке притягнення до відповідальності та засудження військових злочинців стане гарним уроком всім російським військовим та керівництву держави-окупанта. Крім того, якщо хоча б частина військовослужбовців збройних сил росії або російської гвардії зрозуміє неминучість покарання, це зможе зберегти життя багатьох українців, насамперед, жінок і дітей.  

 

НІ - ВБИВСТВУ УКРАЇНСЬКИХ ДІТЕЙ!

НІ - РОСІЙСЬКІЙ АГРЕСІЇ!

НІ – ГЕНОЦИДУ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ!

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“НОВИНИ”

18 квітня 2024 17:43
18 квітня 2024 17:00
18 квітня 2024 16:30
18 квітня 2024 15:52
18 квітня 2024 14:43
17 квітня 2024 18:05
17 квітня 2024 17:35
17 квітня 2024 17:00
17 квітня 2024 16:25
16 квітня 2024 18:09