Варварська агресія російської федерації проти українського народу, що триває вже 96 днів, супроводжується катуванням українських військовополонених та вбивствами українських дітей та інших мирних громадян.

Під час моніторингового візиту працівників секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини до закладу охорони здоров’я, де перебувають звільнені з полону українські військові, їм повідомили про факти катування та жорстокого поводження окупантів з полоненими.

 Під час етапування українським воїнам замотували очі скотчем, одягали на голову мішок, зв’язували руки мотузками. У полоні українських військовослужбовців катували – погрожували вбивством, били та принижували. З особливою жорстокістю тортури застосовувалися до офіцерського складу Збройних Сил України та бійців полку «Азов». Під час допитів українських військовополонених ставили на коліна, били прикладом від автомата по пальцях ніг та відкритих ранах, застосовували плоскогубці, закидали зашморг на шию і душили. Крім того, катували електрострумом, били киянкою та ногами. Українські військовослужбовці повідомили, що рашисти їм вводили невідомі препарати на літеру «М», після чого вони непритомніли та втрачали пам'ять.

Українські жінки-військовополонені, які утримувалися в Донецькому СІЗО, розповіли, що у камерах, розрахованих на 2-3 особи, їх перебувало щонайменше 17-20. Замість санвузла – відро. Жінки були позбавлені засобів гігієни та можливості помитися. Стосовно них чинився психологічний тиск - на їхніх очах жорстоко били українських полонених чоловіків. Також полонянок примушували до статевих актів.

Життєво необхідна медична допомога пораненим українським військовослужбовцям не надавалась. Лікар оглянув їх лише перед переміщенням до табору військовополонених у місті Севастополі, де допомогу надавали представники Міжнародного Комітету Червоного Хресту.

Українцям не давали воду, лише 1,5 літра на 30-40 осіб, обмежували у харчуванні – на території ОРДЛО денний раціон складався зі шматка хліба і сала. Українські військовослужбовці були позбавлені можливості зв’язатися з рідними. Картки з даними про особу військовополоненого для інформування своєї родини Центрального агентства розшуку Міжнародного Комітету Червоного Хресту, передбачені статтею 70 Женевської конвенції 1949 року, які повинні надсилатися одразу після взяття в полон, були заповнені лише безпосередньо перед обміном.

Окупанти продовжують знущатися над самими дорогим, що є в українського народу – дітьми, вбивають,  калічать та ґвалтують їх, примусово вивозять до ОРДЛО та російської федерації.

Станом на 30 травня 2022 року за даними Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з початку вторгнення російської федерації в Україні загинуло 243 дитини та постраждало 444 дитини.

Внаслідок вчорашнього обстрілу центральних районів Харкова загинуло 9 людей, серед них – п?ятимісячне немовля. Коли почався обстріл, на вулиці гуляла молода сім’я: дружина та чоловік, у якого на руках була дитина. Чоловік помер одразу, жінку в тяжкому стані госпіталізували. Згодом поліцейські знайшли й тіло дитини: малюка з рук батька вибуховою хвилею відкинуло вгору на дах під’їзду. 17 людей отримали поранення, серед них 9-річна дівчинка.

Також внаслідок обстрілу ворогом селища Борівське Сєвєродонецького району на Луганщині отримав поранення 15-річний хлопець.

За минулу добу окупанти вивезли до фільтраційного табору в с. Безім‘яне 280 маріупольців, зокрема 36 дітей Всього за останній тиждень було депортовано 2856 маріупольців, зокрема 318 дітей.

І найстрашніше, що війна проти українського народу фінансується за рахунок надприбутків рф від продажу нафти та газу, причому ціна на них зростає, завдяки війні. При цьому, вже декілька тижнів Угорщиною блокується шостий пакет санкцій проти російської федерації, який на першому етапі передбачав повне ембарго на купівлю російської нафти. Завдяки проросійським політикам в Угорщині та деяких інших членах Євросоюзу, санкції щодо нафти все слабшають, вже планується на невизначений час дозволити поставку нафти по трубопроводу «Дружба», проте і ці поступки не дозволяють  отримати консенсус щодо схвалення санкцій.

Комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту вважає неприпустимим зволікання з введенням нових санкцій проти російської федерації, оскільки, це фактично є прихованою підтримкою російської агресії. Тому Комітет з питань молоді і спорту закликає держави «великої сімки», членів Євросоюзу, всі держави світу ухвалити посилений пакет санкцій проти російської федерації та відмовитися від постачання російських нафти і газу, заборонити доступ російських танкерів до своїх портів. Якщо агресора не зупинити в Україні, дуже швидко прийде час інших держав спочатку Східної, а потім і Західної Європи. Про це свідчить сумний досвід 40-х років минулого століття, коли Гітлера спочатку не сприймали всерйоз, потім намагались умиротворити,  а у підсумку отримали другу світову війну та десятки мільйонів жертв.

Треба негайно ухвалити новий пакет санкцій та позбавити агресора коштів для фінансування війни в Україні, вбивств українських дій!

Досить чекати, прийшов час діяти.

 

 

НІ - ВБИВСТВУ УКРАЇНСЬКИХ ДІТЕЙ!

НІ - РОСІЙСЬКІЙ АГРЕСІЇ!

ТАК – ЕМБАРГО НА РОСІЙСЬКІ НАФТУ ТА ГАЗ!

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“НОВИНИ”

26 квітня 2024 17:00
26 квітня 2024 16:05
26 квітня 2024 15:20
25 квітня 2024 14:23
25 квітня 2024 13:30
25 квітня 2024 12:49
24 квітня 2024 18:00
24 квітня 2024 17:36
24 квітня 2024 16:25
24 квітня 2024 15:52