В Будапешті (Угорщина) завершився 27-й розіграш Кубка світу з кікбоксингу WAKO.

Понад 1700 учасників з 39 країн вийшли на змагальний майданчик, щоб перевірити свою готовність до виступу на Всесвітніх Іграх в американському Бірмінгемі.

Результат збірної України, яка готувалася до змагань у складних умовах під час війни з нацистською росією, став дещо неочікуваним, навіть для керівництва національної федерації, адже команда виступила блискуче  і посіла третє загальнокомандне місце.

Результат турніру для синьо-жовтих відзначила й президент Національної федерації кікбоксингу України WAKO Ольга Павленко:

«Кубок світу в Угорщині для нас видався несподіваним. Але ми організували команду і вийшли на третє загальнокомандне місце за підсумками турніру».

Представляємо імена спортсменів, які з медалями завершили кубкові змагання в Будапешті.

Дорослі:

Орфан Сананзаде, Віталій Дубіна, Роман Щербатюк, Владислав Гіда, Іван Ткаченко, Сергій Бабенко, Олеся Булгакова, Святослав Гасюк, Антоніна Осецька, Павло Замятін, Олексій Бабенко, Тимур Бриков, Микола Ксензов, Раланд Хурцілава, Микола Єремеєв, Анна Чорнобривець, Анастасія Ткачук, Ростислав Герасименко, Дарина Іванова.

Юніори, кадети, діти:

Марк Гусар, Юлія Шульженок, Микита Полянський, Аскольд Щокін, Валерія Генюта, Матвій Куявець, Поліна Королович, Давід Ткачук, Антон Вітренко, Аліна Горобець, Олег Бенкалович, Богдан Дениско, Микола Буйвол, Олександр Зосимов, Микита Очеретяний, Олександр Павлюк, Даніїл Кошельник, Дарина Очеретяна, Ренат Яковенко, Денис Кравченко, Марія Королович, Анастасія Мельник, Кіра Чекіс, Артем Гаєнко, Павло Мазуренко, Артур Кузмін, Ілона Сімонович, Микола Покутній, Андрій Кирієнко, Марко Бучакчийський, Всеволод Щокін, Микита Кітченко, Максим Деревянко, Сергій Лабатюк, Дмитро Павлюченко, Анатолій Мороз, Тетяна Домброван.

Очільниця НФКУ Ольга Павленко розповіла, що, перш за все, зібрати таку велику команду змогли зусиллями юніорів, яких дуже багато виїхало в Європу. Укомплектувати дорослу збірну було складніше, адже згідно з наказом Мінмолодьспорту, з України випустили тільки 16 чоловіків – штатних спортсменів і ліцензіатів на Всесвітні ігри. А потрапити до Угорщини було важливо, пояснила вона:

«Для нас цей Кубок світу був платформою, щоб побачити, наскільки ми готові до Всесвітніх ігор і над чим нам ще потрібно працювати».

Вагомо було й те, додала Ольга Павленко, що Україна не залишилася без представництва у суддівському корпусі:

«У нас були три судді – Юрій Зубов, Станіслав Ковтуненко, Катерина Єгорова. Це дуже потужно, адже суддям теж необхідно відчувати себе потрібними і для держави, і для WAKO. Так, відпрацювавши на Кубку світу, наших суддів запросили вже на Чемпіонат світу. Сподіваюся і надалі наші судді працюватимуть на міжнародній арені, а саме на Європейських і Студентських іграх».

 

Вітаємо збірну України і бажаємо перемог на Всесвітніх Іграх в Бірмінгемі.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“НОВИНИ”

22 квітня 2024 17:30
22 квітня 2024 16:57
22 квітня 2024 15:00
22 квітня 2024 14:16
22 квітня 2024 13:35
22 квітня 2024 13:00
19 квітня 2024 15:05
19 квітня 2024 14:30
19 квітня 2024 13:35
19 квітня 2024 12:40