Ірина Борзова продовжує зустрічатися з родинами військовослужбовців, чиї рідні зараз на фронті захищають Україну, щоб при особистих зустрічах почути про проблеми, з якими зіштовхуються родини наших воїнів та за потреби вирішити питання, що стосуються соціального захисту, медичної, гуманітарної та правової допомоги.

«Наші воїни захищають Україну від рашизму. Захищають кожну українську родину, життя кожної дитини на нашій землі. Рідним військовослужбовців потрібна увага і часто необхідна допомога. У цей час я маю бути поруч з рідними наших захисників і захисниць, щоб допомагати і підтримувати», - каже Ірина Борзова.

«Часто це дуже болючі питання, які не виносять на загал. Тому у найважчі часи я повинна бути поряд. Люди звертаються по допомогу щодо відправлення на лікування за кордон чи реабілітацію наших захисників, які отримали поранення на війні. Досить часто виникають питання щодо допомоги з протезуванням. Майже у кожному селі є сім’я, яка не знає, що трапилось з її рідним, чи живий, чи загинув, чи в полоні… Якщо захисник потрапив у полон, зробимо усе можливе, щоб повернути його додому. Часто допомога потрібна рідним наших воїнів. Вони дуже хвилюються, чекають своїх синів, чоловіків, доньок, батьків вдома», - розповідає Ірина Борзова.

Під час спілкування з родинами захисників Ірина Борзова також цікавиться забезпеченням наших воїнів, питає, що потрібно на передову, чого не вистачає на фронті.

«При особистих зустрічах рідні захисників та й самі військовослужбовці розповідають усе. Коли велика кількість людей скаржаться на якогось конкретного командира, розумію, що в частині або батальйоні відбувається щось не те. Бувають скарги на те, що не проводиться вчасно ротація. У таких випадках, важливо щоб якісно працювала військова служба правопорядку і забезпечувала захист прав військовослужбовців. А взагалі помітила, з розповідей військових, що там, де чесний та порядний командир - в частині порядок та порозуміння», - розповідає Ірина Борзова.

Спілкуючись з рідними військових, Ірина Борзова запитує і про їх життя тут, в тилу. Чи потрібна правова, медична допомога, чи забезпечена родина речами першої необхідності.

«На рівні громад зв’язуємося з сімейними лікарями, лікарнями, адже рідні повинні безперешкодно та вчасно отримувати медичні послуги. Якщо є проблема в ліках, особисто контролюю, щоб рідні наших захисників їх могли безкоштовно отримати, інколи сама доставляю необхідні медичні препарати. Також виникають питання щодо оформлення документів, призначення пільг, відкриття рахунків. Теж допомагаємо консультаціями.

Найважче тим, у кого на війні загинули рідні або отримали важке поранення. Це біль і «пекло», бо потрібно оформити низку документів і довідок, а місцева влада не завжди у цьому допомагає. Таким родинам у найважчий час потрібна підтримка всіх і максимальна допомога на всіх рівнях», - зазначила народний депутат.

«Підтримувати у всіх напрямках родини наших захисників і захисниць, які боронять Україну від окупанта - обов’язок кожного. Я буду з рідними наших воїнів стільки часу, стільки потрібно! Схиляю голову перед кожним захисником. Низький уклін кожному, хто боронить нашу рідну Україну», - резюмувала Ірина Борзова.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“НОВИНИ”

19 квітня 2024 15:05
19 квітня 2024 14:30
19 квітня 2024 13:35
19 квітня 2024 12:40
19 квітня 2024 09:25
18 квітня 2024 17:43
18 квітня 2024 17:00
18 квітня 2024 16:30
18 квітня 2024 15:52
18 квітня 2024 14:43