160 днів продовжується російська агресія проти Українського народу. Незважаючи на великий фінансовий ресурс, забезпечений продажем за надвисокими цінами нафти і газу, суттєву перевагу у артилерії та авіації, російські військові добиваються невеликих просувань ціною великих втрат людського ресурсу. Крім того, завдяки ефективній роботі ракетних систем залпового вогню HIMARS, окупанти не можуть ніде почувати себе спокійно. Збройними Силами України знищуються склади боєприпасів, ешелони з російськими військовими та офіцерами.

Водночас, набагато успішніше рашисти воюють з мирним населенням України. В останні дні липня головною ціллю російських обстрілів став непокірний Миколаїв.

Вночі 31 липня 2022 року військові країни-агресора нанесли цілеспрямований ракетний удар по житловому будинку, в якому мешкав Герой України, власник корпорації «Нібулон» Олексій Вадатурський. У наслідку, Олексій Вадатурський та його дружина загинули. Рашисти свідомо вбили відомого українського бізнесмена, який активно підтримував Збройні Сили України.

29 липня 2022 року збройні сили рф здійснили масований ракетний обстріл одного з районів міста Миколаєва. Ворожі снаряди влучили у зупинку громадського транспорту. Загинуло 7 осіб, більше десяти - отримали осколкові поранення різного ступеню тяжкості.

Українські діти продовжують страждати від обстрілів окупантів. Станом на 2 серпня 2022 року за даними офісу Генерального прокурора під час вторгнення російської федерації в Україні загинуло 358 дітей та було поранено понад 693 дітей.

27 липня ворожі війська вкотре обстріляли Миколаївський район Миколаївської області. Внаслідок обстрілу двох сіл поранення отримали 14-річний та 12-річний хлопчики.

27 липня через мінометний обстріл с. Прудянка Дергачівського району Харківської області був поранений 12-річний хлопчик.

25 липня внаслідок обстрілу ворогом м. Красногорівка Донецької області отримала поранення 5-річна дівчинка.

25 липня внаслідок вибуху російського безпілотника у с. Дубове Ковельського району Волинської області отримали тілесні ушкодження 16-річний хлопець та дівчатка 8 та 16 років.

25 липня внаслідок обстрілу окупантами Миколаївського району Миколаївської області отримала поранення 8-річна дівчинка.

23 липня внаслідок обстрілу ворогом м. Миколаїв отримав уламкове поранення 17-річний хлопець.

Стало відомо, що 18 липня внаслідок артилерійського обстрілу ворогом м. Гірник Донецької області травмовано 17-річного хлопця.

Через бомбардування та обстріли збройними силами рф пошкоджено 2200 закладів освіти. З них 225 закладів зруйновано повністю.

Все, що роблять рашисти на нашій землі, це справжній тероризм. Окупанти намагаються вбити якнайбільше мирних громадян, щоб залякати українців. Вони не розуміють, що це марна справа, кожен злочин країни-агресора викликає ще більшу ненависть до рф в українців, і надає ще більшу мотивацію  українським героям захищати мирну землю.

Водночас, світ має жорсткіше реагувати на рашистські злочини. Зроблені важливі кроки у цьому напрямку –  сенат конгресу США одностайно ухвалив резолюцію щодо необхідності визнання російської федерації спонсором тероризму. Комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту закликає державний департамент США згідно з резолюцією сенату визнати рф державою - спонсором тероризму.

Також, на думку членів Комітету, прийшов час притягнення до кримінальної відповідальності військових держави-агресора за військові злочини, злочини проти людяності та акти геноциду українського народу. Проводиться багато підготовчої роботи, проте українці вже не можуть чекати перших вироків. Крім того, якщо рашисти побачать невідворотність покарання за свої злочинні дії, це ще більше знизить їх бойовий дух, а деяких з них змусить гуманно ставитись до мирних українців, що спасе багато життів.

 

НІ - ВБИВСТВУ УКРАЇНСЬКИХ ДІТЕЙ!

НІ - РОСІЙСЬКІЙ АГРЕСІЇ!

ТАК – ВИЗНАННЮ РОСІЇ ДЕРЖАВОЮ – СПОНСОРОМ ТЕРОРИЗМУ!

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“НОВИНИ”

27 березня 2024 17:03
27 березня 2024 16:00
27 березня 2024 15:41
27 березня 2024 15:05
27 березня 2024 14:25
27 березня 2024 13:20
26 березня 2024 15:50
26 березня 2024 15:20
26 березня 2024 14:40
26 березня 2024 10:25