Завдяки внескам благодійників, Пласт-Національна скаутська організація України у липні  доправив допомогу 460 військовим в різні куточки України.

Пласт дякує кожному, хто продовжує робити внески, які конвертуються в бронежилет, який рятує життя військового чи тепловізор, який допомагає захисникам вночі.

Усміхнене обличчя військового сигналізує, що він вже отримав плитоноски та бронепластини, шолом, бінокль, кросівки та підсумки.

Шолом та тактичні окуляри вже у пластуна військового, вони збережуть його очі та голову від осколків.

Цього місяця для підтримки Збройних Сил України активно попрацювали пластові штаби. Вони виконують індивідуальні замовлення, щоб швидше передати необхідне спорядження та ліки у руки військовиків, а також разом плетуть маскувальні сітки.

Пластуни із Дніпра доправили десятки ящиків з ліками, закупили три медичні ноші та сформували сотні індивідуальних аптечок для екстреної допомоги в перші секунди після поранення. Загалом за липень допомогли 1200 військовикам ліками, одягом та їжею.

У напрямку військової медицини активно попрацювали також надвірнянські пластуни. Від одного з військовиків, яким надіслали допомогу, волонтери отримали у відповідь подяку і історію про те, як їх аптечка врятувала ногу побратимові.

Старокостянтинівські пластуни розповіли на своїй сторінці, що разом із індивідуальними замовленнями (планшети, бронежилети, наплічники тощо) кладуть військовим до посилки смаколики та дитячі малюнки.

“Вони (військовики – ред.) те все отримують і цінують (кажуть, що розвішують у себе біля спального місця)”.

Пластуни з Одеси, не дивлячись на те, що у штабі працює лише три людини, за липень забезпечили кровоспинні бандажі та турнікети для 109 воїнів, надіслали термофляги 60 військовикам та сформували шість медичних рюкзаків для двох взводів морських піхотинців.

Крім допомоги військовикам, штаби Пласту продовжують підтримувати громади, які постраждали від війни.

У липні Пласт отримав 3120 продуктових наборів від Канадсько-Української Фундації. Бокси розподілили між штабами, звідки їх передавали вимушеним переселенцям та українцям, які живуть під постійними обстрілами. Уже 1481 людина отримала продуктовий набір.

Також штаби збирали власні запити на гуманітарну допомогу від громад зі всієї України.

У липні пластуни зі Львова активно допомагали лікарням із постачанням ліків та необхідної техніки. Також збирали допомогу постраждалим сім’ям. Усього за один тиждень надіслали пакунки з їжею, ліками та гігієною 1739 родинам з Півдня, Сходу та з Півночі України.

Крім цього, разом із Канадсько-Українською фундацією львівські пластуни продовжують формувати “бокси життя” – продуктові набори для українців з Харкова, який щодня потерпає від ракетних обстрілів з боку росії.

Волонтери з Кутів за підтримки посольства Чеської Республіки в України, ООН та Національного штабу Пласту залучили близько 100 000 грн і закупили майже 2 000 кг продуктів. Пластуни роздали харчові набори 150 родинам тимчасово переміщених осіб житлового сектору Кутської та Косівської територіальних громад. 

Пластуни з Надвірнянського штабу цього місяця відправили гуманітарну допомогу в Дніпропетровську область для українців, які виїхали з Маріуполя. Це вже 18-та посилка в цьому напрямку. Цього разу надіслали у Дніпро 9 ящиків із засобами гігієни та дитячим харчуванням та 3 ящики у Павлоград.

Пласт також розвиває виховну роботу з дітьми, адже вони – майбутнє покоління, яке розбудовуватиме Пласт та Україну після перемоги.

За липень ще більше виховників відновили регулярні заняття.

До пластових занять долучаються діти, які були змушені виїжджати в інші області через війну. 

За липень відбулося 50 пластових таборів для майже 1400 дітей. Частину з них організували в Україні, решту – у Польщі, Чехії, Словаччині, Італії та Австрії.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“НОВИНИ”

03 травня 2024 12:00
02 травня 2024 18:00
02 травня 2024 17:30
02 травня 2024 17:01
30 квітня 2024 19:35
30 квітня 2024 19:00
30 квітня 2024 18:30
30 квітня 2024 16:30
29 квітня 2024 17:30
29 квітня 2024 16:40