Вже півроку продовжується війна російської федерації проти Українського народу, яку рашисти брехливо називають спеціальною військовою операцією. За оцінками західних військових експертів, незважаючи на підступний напад, велику перевагу у артилерії та повітрі та майже необмежений фінансовий ресурс,  рф змогла досягти лише локальних успіхів, а з 4 областей України рашисти були вимушені терміново відступити. Крім  того, в останні місяці Збройні Сили України, застосовуючи найсучасніші ракетні системи залпового вогню HIMARS, надані західними партнерами, суттєво зменшили кількість російських складів боєприпасів, що значно послабило перевагу рф у артилерії. Навіть у Криму окупанти вже не можуть відчувати себе спокійно, завдяки «халатності» російських військових чи через інші невстановлені причини, де вибухають аеродроми, склади боєприпасів, постійно вимушена працювати ППО на півострові.

Саме тому, не в змозі перемогти  Збройні Сили України, рашисти роблять головною ціллю своїх обстрілів та знущань мирне населення України.

Знищуються міста і села України, майже повністю зруйновані міста Маріуполь та Волноваха, Лисичанськ та Сєверодонецьк, Рубіжне та Попасна. Великих руйнувань зазнали Харків, Миколаїв та Чернігів. Щотижня агресори своїми ракетами цілеспрямовано вбивають десятки мирних жителів. Трагічні події у Кременчуці, Сергіївці Білгород-Дністровського району, Часовому Яру, Вінниці вслід за трагедіями Бучі, Ірпеня, Гостомеля, Бородянки, Краматорська для всього цивілізованого світу стали підтвердженням геноциду Українського народу, який свідомо чинить російська влада.

Крім того, країна-агресор намагається поставити український народ на грань виживання. Знищуються нафтопереробні заводи та нафтові бази, промислова, енергетична  та залізнична інфраструктура, продовольчі склади та елеватори. Водночас, окупанти викрадають українське зерно, український метал, українську  сільськогосподарську продукцію. Рашисти роблять все, щоб зробити наступну зиму найскладнішою в історії України, поставити українців на межу виживання.

І найстрашніше, Україна майже щодня втрачає свою головну цінність – своїх дітей. Станом на 24 серпня 2022 року за даними офісу Генерального прокурора під час вторгнення російської федерації в Україні загинуло 374 дитини та було поранено  понад 723 дитини.  І це лише офіційні дані про втрати дітей, а що відбувається на окупованих територіях, яка кількість дітей загинула в Маріуполі, Лисичанську та Сєверодонецьку, можна буде встановити лише після нашої Перемоги.

У медичному закладі м. Львів від тяжких поранень, які отримала 4 серпня внаслідок обстрілу ворогом м. Торецьк, померла 15-річна дівчина.

21 серпня окупанти здійснили обстріл касетними боєприпасами території м. Зеленодольськ Дніпропетровської області. Отримав поранення 9-річний хлопчик.

21 серпня внаслідок обстрілу ворогом м. Баштанка Миколаївської області поранено півторарічного малюка.

20 серпня внаслідок обстрілу ворогом житлової інфраструктури м. Вознесенськ Миколаївської області отримали тяжкі поранення троє дітей віком від 3 до 8 років.

17 серпня внаслідок влучання ворожого снаряду в житловий будинок у м. Харків загинув 13-річний хлопчик, а ще двоє дітей віком 12 та 13 років отримали поранення.

16 серпня внаслідок артилерійського обстрілу ворогом м. Торецьк Донецької області поранено 6-річного хлопчика.

12 серпня внаслідок обстрілів окупантами смт. Золочева Харківської області отримав поранення 13-річний хлопчик.

12 серпня ворог вкотре обстріляв Донецьку область. Внаслідок цього в місті Краматорську була поранена 11-річна дівчинка, а в м. Бахмут - двоє дітей віком 15 та 9 років.

12 серпня під час обстрілу військами рф м. Краматорськ Донецької області було поранено 12-річну дівчинку.

11 серпня внаслідок артилерійського обстрілу військами рф міста Марганця Дніпропетровської області отримав поранення 12-річний хлопчик.

10 серпня внаслідок обстрілу Нікополя Дніпропетровської області отримала поранення 13-річна дівчинка.

10 серпня внаслідок обстрілу міста Миколаєва отримала поранення 13-річна дівчинка.

9 серпня внаслідок артилерійського обстрілу ворогом с. Шевченківське Запорізької області отримала поранення 8-річна дівчинка.

8 серпня внаслідок обстрілу м. Авдіївка Донецької області поранено 16-річного хлопця.

5 серпня внаслідок обстрілу Березнегуватського району Миколаївської області отримала поранення 17-річна дівчина.

4 серпня внаслідок обстрілу ворогом зупинок громадського транспорту в центрі Торецька Донецької області поранення отримали троє дітей віком від 8 до 15 років.

5 серпня внаслідок обстрілу м. Миколаєва отримав поранення 13-річний хлопчик.

Стало відомо про загибель 9-річної дівчинки 27 травня внаслідок обстрілу окупантами житлових будинків в с. Велике Артакове Миколаївської області.

А також стало відомо, що 22 березня внаслідок обстрілів м. Ізюм Харківської області отримав смертельні поранення 6-річний хлопчик, а 21 червня внаслідок обстрілів с. Малі Проходи Харківської області від отриманих тілесних ушкоджень загинув 12-річний хлопчик.

Під час фіксації воєнних злочинів, вчинених окупантами в м. Маріуполь Донецької області, стало відомо про загибель ще 11 дітей віком від 1 до 17 років.

Також в ході фіксації злочинів, вчинених окупантами на території Донецької області, стало відомо про поранення внаслідок обстрілів ще чотирьох дітей.

24 серпня всю країну шокувала звістка про обстріл рашистами житлового сектору та залізничної станції в селищі Чаплине Дніпропетровської області. Внаслідок ракетного удару загинуло 25 людей, з них двоє – діти. Крім того, поранено четверо дітей, троє з них - у тяжкому стані.

Відомо, що 11-річний хлопчик загинув під завалами будинку, а 6 - річна  дитина - під час пожежі в авто біля залізничної станції.

Через бомбардування та обстріли збройними силами рф пошкоджено 2328 закладів освіти. З них 289 закладів зруйновано повністю.

Комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту вважає, що незважаючи на жорстку позицію всіх цивілізованих держав проти російської агресії, недостатньо зроблено для притягнення до кримінальної відповідальності російських військових та політичних керівників рф за військові злочини та геноцид українського народу. Комітет з питань молоді і спорту вважає, що за  аналогією з Нюрнберзьким трибуналом рішенням Генеральної Асамблеї ООН має бути створено Спеціальний військовий трибунал, який має розпочати як розслідування, так і судові засідання для засудження військових злочинців, у тому числі із використанням заочного правосуддя.

Робота Спеціального військового трибуналу має продемонструвати невідворотність покарання за військові злочини, злочини проти людства. Перші вироки трибуналу стануть гарним уроком для всіх російських військових, і покажуть, що неможливо сховатися від міжнародного правосуддя та уникнути відповідальності за свої злодіяння. Ключове значення має швидкість покарання, і саме вона може врятувати життя багатьох мирних українців, багатьох дітей.

 

НІ - ВБИВСТВУ УКРАЇНСЬКИХ ДІТЕЙ!

НІ – ГЕНОЦИДУ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ!

НІ - РОСІЙСЬКІЙ АГРЕСІЇ!

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“НОВИНИ”

27 березня 2024 17:03
27 березня 2024 16:00
27 березня 2024 15:41
27 березня 2024 15:05
27 березня 2024 14:25
27 березня 2024 13:20
26 березня 2024 15:50
26 березня 2024 15:20
26 березня 2024 14:40
26 березня 2024 10:25