Спортивне життя під час війни зазнало значних змін. Ворог знищує спортивну інфраструктуру. Є спортсмени, які займаються волонтерством, які захищають Україну в складі Збройних Сил.

Багато професійних спортсменів виїхали за кордон, але багато хто і залишився. Тренування проводять у більш безпечних регіонах України.

«Важливо сьогодні підтримувати федерації і спортивні клуби, які залишились в Україні. Підтримувати дітей і молодь, які займаються спортом та їх тренерів, які в Україні.

Адже через російську війну спортсмени мають зовсім інші умови для занять спортом. Вони стали вимушеними переселенцями у своїй країні та змушені жити в гуртожитках... 

Ми повинні переглянути політику підтримки спорту в Україні під час війни, змінити підходи. Можливо, потрібно втілювати нестандартні речі. Як приклад, можна назвати хокейний клуб «Харківських Берсерок», вихованці якого зараз живуть і тренуються у Вінниці», - говорить народний депутат України, голова підкомітету з питань державної молодіжної політики Ірина Борзова.

З Харкова, де росіяни розтрощили льодові арени, у липні до Вінниці переїхала команда «Харківських Берсерок». Перемістилась не лише основна команда, а й молоде покоління – гравці 2010 року народження. Юних спортсменів забезпечили проживанням і харчуванням. Діти тренуються у місцевому Льодовому клубі безкоштовно.

Керівник Харківського відокремленого підрозділу Федерації хокею України, президент клубу «Берсерки» Павло Легачев підтримує хокейне життя, навіть в умовах важкої війни. Зараз він є і головним тренером команди. 

«У Вінниці є база для тренування і проведення турнірів, але на матчі спортсмени їздять в інші міста. Адже під чемпіонат сертифіковані лише три арени: Калуш, Кременчук та Київ», - говорить Ірина Борзова. 

Двоє народних депутатів – Ірина Борзова з Вінниччини та Юрій Здебський з Харківщини побували на тренуванні юних хокеїстів у Вінниці. 

«Я рада, що діти можуть займатись улюбленим видом спорту. Сьогодні вінницький хокейний клуб «Патріот» на льодовій арені тренується разом «Харківськими Берсерками» і проводять турніри. Дякую власнику Льодової арени Олександру Капітану за надану спортсменам базу для безкоштовних тренувань. Вдячна Павлу Легачеву за можливість для дітей проявити себе у спорті для справжніх чоловіків», - сказала Ірина Борзова.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“НОВИНИ”

15 травня 2024 18:02
Комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту рекомендує Верховній Раді України повернути на доопрацювання суб’єкту права законодавчої ініціативи проекти Законів України про внесення змін до статті 19 Сімейного кодексу України щодо вимог до висновку органу опіки та піклування, (реєстр. № 11008), та про внесення змін до статті 171 Сімейного кодексу України щодо сприяння у врахуванні думки дитини у справах, що стосуються її інтересів, (реєстр. № 11110)
15 травня 2024 16:51
06 травня 2024 15:05
06 травня 2024 13:03
06 травня 2024 12:10
06 травня 2024 11:05
03 травня 2024 12:00
02 травня 2024 18:00
02 травня 2024 17:30
02 травня 2024 17:01