Вже другий місяць рашисти руйнують енергетичну систему України, тероризують мирних громадян. Програючи на полі бою, як справжні боягузи, вони вміють лише бити в спину, знущатися на беззахисними жінками та дітьми.

Особливо цинічним виглядає їх знущання над мешканцями Херсону, який героїчно звільненого Збройними Силами України. Спочатку рашисти провели фейковий референдум, на якому нібито 87 %           мешканців Херсонської області «проголосували» за приєднання  до рф. Мова навіть не в тому, що «референдум» проводився від дулами автоматів, в квартирах громадян та електронним голосуванням, а його попередні результати математично не збігалися остаточними. Але потім, перед звільненням Херсону Збройними Силами України, відступаючи, російські військові знищили всю енергетичну систему міста - підірвали два автотрансформатори, вагою 250 тон кожний, розстріляли зал релейного захисту, компресорне й акумуляторне відділення, замінували всі високовольтні лінії. Виникає питання – чого ж російська влада так знущається над Херсонцями, яких нібито прийшли визволяти, а потім оголосили своїми громадянами. Відповідь зрозуміла – всі публічні заяви кремлівських вожців – це неприхована брехня та відверте лицемірство, а справжнє відношення до всіх українців, незалежно від регіону продемонстроване у Херсоні.

15 листопада рашисти знову нанесли масований ракетний удар по українських містах, показавши, що всі їх заяви про необхідність переговорів є брехнею та маніпуляцією. Знову постраждали житлові будинки, енергетична інфраструктура, багато міст залишились без світла і тепла. Це  справжній геноцид, який російська федерація здійснює в Україні, та який потребує невідкладної реакції з боку всіх цивілізованих країн.

Комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту пропонує всім  державам та міжнародним організаціям визнати російську федерацію державою – спонсором тероризму. Наступного тижня відповідний проект резолюції буде розглядати Європарламент.

Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй ухвалила резолюцію, в якій зазначається, що Російську Федерацію потрібно притягнути до відповідальності за будь-які порушення міжнародного права в Україні або проти України, включно за її агресію та порушення Статуту Організації Об'єднаних Націй, а також за «будь-які порушення міжнародного гуманітарного права та міжнародного права прав людини, і що вона повинна нести правові наслідки всих своїх міжнародно-протиправних діянь, включно з відшкодуванням шкоди, зокрема будь-якої шкоди, заподіяної такими діяннями. Також резолюція визнає   «необхідність створення у співпраці з Україною "міжнародного механізму для відшкодування збитків, втрат або шкоди, що є наслідком міжнародно-протиправних діянь Російської Федерації в Україні або проти України".

Саме тому, Комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту закликає невідкладно створити Міжнародний військовий трибунал щодо розслідування військових злочинів та фактів геноциду російської федерації проти українського народу під час війни, який має притягнути до кримінальної відповідальності всіх російських військових та російських політиків, які чинили звірства на території України, віддавали накази обстрілювати мирні міста, знищувати енергетичні об’єкти, залишати українців без електроенергії та світла. Розслідування має бути швидким, а покарання -  невідворотнім.

Кожний злочин не має залишись безкарним. Як нацисти були покарані Нюрнберзьким трибуналом, так і рашисти мають бути покарані Міжнародним військовим трибуналом, а рашистська ідеологія заборонена назавжди.

 

НІ – російській  АГРЕСІЇ!

ТАК – ВИЗНАННЮ російської федерації – ДЕРЖАВОЮ – СПОНСОРОМ ТЕРОРИЗМУ!

ТАК - ПОКАРАННЮ ВІЙСЬКОВИХ ЗЛОЧИНЦІВ!

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“НОВИНИ”

29 березня 2024 14:01
28 березня 2024 16:44
28 березня 2024 13:11
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 12:22
27 березня 2024 17:03
27 березня 2024 16:00
27 березня 2024 15:41
27 березня 2024 15:05
27 березня 2024 14:25