Проект Постанови про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до спортсменів із російської федерації та інших держав, (реєстр №8245), був напрацьований Комітетом з питань молоді і спорту, авторами якого виступили народні депутати України- члени Комітету з питань молоді і спорту.

23 листопада цього року на Підкомітеті з питань спорту вищих досягнень та спортивної діяльності, було ухвалено рішення рекомендувати Комітету з питань молоді і спорту розробити такий проект Постанови, оскільки спорт не є поза політикою, і ті спортсмени, хто підтримує війну, насилля, вбивства та геноцид українського народу, повинні бути тим чи іншим шляхом покарані.

Крім того, Комітет створив робочу групу з протидії агресії рф в сфері спорту, що розглядатиме факти підтримки спортсменами дій путінського режиму та російської військової агресії проти України. Така робоча група буде і надалі пропонувати на розгляд Комітету список осіб і організацій щодо яких доцільно запровадити персональні санкції.

13 грудня цього року, завдяки наполегливості всіх членів Комітету з питань молоді і спорту та підтримці Комітету з питань з питань національної безпеки, оборони та розвідки, зазначена Постанова була включена до порядку денного засідання Верховної Ради України та ухвалена в цілому. За підтримку проголосувало 328 народних депутатів України.

Постановою пропонується Раді національної безпеки і оборони України своїм рішенням ввести персональні санкції до спортсменів російської федерації, які системно і активно підтримують війну проти України, легітимізують військове вторгнення та геноцид українців збройними силами російської федерації.

Зокрема, санкції передбачають: блокування активів осіб на території України, обмеження торговельних операцій, а також застосування заборон в’їзду на територію України, позбавлення державних нагород України, інших форм відзначення, санкції триватимуть 10 років.

Крім того, Постановою передбачається забезпечити інформування компетентних органів Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки, Канади, Австралії, Японії та інших держав з метою розгляду ними питання щодо запровадження аналогічних обмежувальних заходів (санкцій).

Комітет з питань молоді і спорту і надалі буде працювати над тим, щоб спортсмени рф та інших держав, які підтримують звірства російської армії в Україні та знущання над українськими громадянами, були позбавлені права брати участь у міжнародних спортивних змаганнях, зокрема Олімпійських іграх, чемпіонатах світу та Європи.

Мета Комітету – модернізувати спортивні санкції, блокувати спортсменів - пропагандистів, не дати їм вийти на широкий спортивний простір, щоб ширити ідеї ненависті та війни.

Дякуємо Комітету з питань Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки за співпрацю та підтримку зазначеної Постанови. Дякуємо народним депутатам України, які віддали свій голос за зазначену Постанову.

Працюємо разом задля Великої Перемоги.

Слава Україні!

Героям Слава!

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“НОВИНИ”

18 липня 2024 18:18
18 липня 2024 13:25
15 липня 2024 09:02
12 липня 2024 13:40
12 липня 2024 13:00
12 липня 2024 12:35
12 липня 2024 11:46
10 липня 2024 18:16
10 липня 2024 17:00
09 липня 2024 17:21