Внаслідок збройної агресії росії проти України, в нашій державі офіційно зареєстровано 4,9 мільйонів внутрішньо переміщених осіб, 70% з яких – жінки і діти. За результатами опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг», в Україні 60% дітей були свідками або учасниками подій, пов’язаних з війною, 28% дітей переїхали в інші регіони країни, багато дітей на власні очі бачили обстріли і бомбардування, відчували холод і голод.

Народний депутат України, голова підкомітету державної молодіжної політики Ірина Борзова ініціювала соціальний проект «Дитинство без війни».

«Російська війна забирає дитинство в українських дітей. Під час війни порушуються права дітей. Україна до цього не дотична, але ми дорослі, повинні робити все, щоб наші діти мали дитинство, щоб вони навчались, розвивались, займались спортом, спілкувались з однолітками. Тому разом з командою реалізовуємо проект «Дитинство без війни». Продовжуємо працювати, щоб допомогти родинам, які постраждали внаслідок війни», - наголошує народний депутат.

У Вінниці два дні поспіль тривали заходи, учасниками яких стали пів тисячі дітей з Донеччини, Луганщини, Херсонщини, Харківщини, Миколаївщини, Запоріжжя. Для дітей підготували патріотичну програму та подарунки. Парламентарка Ірина Борзова особисто зустрічалась з дітьми і приділила увагу кожному.

«Ми разом заквітчали мапу України, прикрасивши квітами кожну область і український Крим. Дітки різного віку із задоволенням брали участь в інтерактиві - показали, що знають державну символіку, знають нашу культуру, літературу і географію України. Разом співали «Я люблю Україну», «Червону калину». Діти танцювали під патріотичні мелодії і дивились захоплюючі акробатичні номери», - розповіла Ірина Борзова.

На Вінниччині зараз майже 173 тисячі внутрішньо переміщених осіб і близько 50 тисяч з них – діти.

«Для нас дуже важливі такі заходи. Ми в захваті, ніби повернулись до звичного життя. Дітям потрібне дитинство. Їм потрібно спілкуватись з однолітками, бо після тижнів жаху і життя в підвалах, дитина стає замкненою, хоча до війни була дуже комунікабельною», - говорить Вікторія з Харкова, мама двох дітей.

Народний депутат України висловила подяку за співпрацю Вінницькій обласній військовій адміністрації та благодійникам, які передали для дітей подарунки і солодощі.

«Діти надихають працювати і боротись. Саме заради дітей і їх майбутнього наші захисники і захисниці виборюють перемогу України», - резюмувала Ірина Борзова.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“НОВИНИ”

18 травня 2024 09:50
15 травня 2024 18:02
Комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту рекомендує Верховній Раді України повернути на доопрацювання суб’єкту права законодавчої ініціативи проекти Законів України про внесення змін до статті 19 Сімейного кодексу України щодо вимог до висновку органу опіки та піклування, (реєстр. № 11108), та про внесення змін до статті 171 Сімейного кодексу України щодо сприяння у врахуванні думки дитини у справах, що стосуються її інтересів, (реєстр. № 11110)
15 травня 2024 16:51
06 травня 2024 15:05
06 травня 2024 13:03
06 травня 2024 12:10
06 травня 2024 11:05
03 травня 2024 12:00
02 травня 2024 18:00
02 травня 2024 17:30