На початку другого року війни влада російської федерації посилила боротьбу з власними громадянами, які не підтримують загарбницьку варварську війну проти Українського народу. За статтями кримінального кодексу рф про «фейки» виносяться вироки щодо позбавлення волі до 12 років, менше ніж за вчиненні вбивства. Водночас, вбивці, ґвалтівники та грабіжники  можуть легко отримати свободу, вбиваючи українських громадян.

Проте, наприкінці лютого рашистька влада посилила тиск на російських дітей, які не підтримують війну проти українців. 24 лютого 15-річна Софія принесла на алею Слави міста Барнаула табличку, квіти та іграшку на згадку про загиблих українців. Поліцейські вилучили у Софії  телефон та комп'ютер, а на матір дівчинки склали протокол за невиконання батьківських обов'язків.

Порівняно легко відбувся третьокласник міста звенігорода московської області. Його разом з матір’ю викликали до поліції через гасло "Слава Україні" у шкільному чаті – на нього доніс батько його однокласника. Школяр розповів, що не вкладав нічого серйозного у свої повідомлення і просто хотів пожартувати з однокласників. Поліцейські провели з ним розмову та відпустили.

Проте, найбільш жорстоке покарання отримала 13-річна мешканка Тульскої області Маша Москальова.  Весною минулого року Маша  на уроці малювання у школі намалювала антивоєнний малюнок. На малюнку було зображено російський та український прапори - на одному було написано "Ні війні", на другому - "Слава Україні". Між двома прапорами – жінка з дитиною, на яких з боку російського прапора летять ракети.

Вчитель повідомив про малюнок директору школи, яка викликала поліцію. Після чого з батьком Маші Москальової бесіду провели поліцейські та служба опіки.

"Мені почали говорити: " Бачите, чому ви вчите дитину! Подивіться, що вона намалювала", - Я кажу: "Що особливого сталося? Вона виступає проти війни, проти кровопролиття, що в цьому такого?” Вони склали протокол, покликали понятих – вчителів, ті підписалися. Нас повели в машину, учні спостерігали з вікон – ніби ведуть терористів. Ми приїхали до начальника поліції, Андрія Аксьонова. Він читав мені нотації про те, що я неправильно виховую дитину", - розповідав батько Маші Олексій Москальов журналістам.

За рішенням суду від 25 квітня 2022 року, Олексія Москальова оштрафували на 32 тисячі рублів за коментар в "Однокласніках", який суд визнав таким, що дискредитує російську армію.

Наступного дня після суду до школи прийшли співробітники фсб, які знову провели з дитиною розмову про правильне виховання дитини та запропонували "очолити якусь молодіжну команду на підтримку російських військ".

На адресу Москальова з боку співробітників фсб пролунали погрози посадити його до в’язниці, а дитину відправити до притулку. Після цього, за словами чоловіка, його дочка відмовилася ходити до школи через страх, що знову прийде поліція.

На жаль, ці погрози були реалізовані. Наприкінці грудня силовики прийшли до квартири Москальових з обшуком, під час якого вилучили документи, техніку, а також гроші – 125 тисяч рублів та 3150 доларів, які Олексій Москальов заробив, коли був підприємцем. На початку березня цього року Олексій Москальов, який один виховує дитину, знаходиться в слідчому ізоляторі, а Маша відправлена до притулку. Проте, сьогодні надійшла інформація, суд відправив Москальова під домашній арешт, і працівники органу опіки обіцяють повернути дитину до додому. Але ситуація залишається вкрай загрозливою

Ці прикрі випадки свідчать, що рашистська влада побоюється розповсюдження правди про загарбницьку війну проти Українського народу серед свого населення, насамперед серед дітей та молоді, які навіть за брехливими соціологічними опитуваннями найкритичніше відносяться до російської агресії. Проте це все одно не допоможе тонучому рашистському кораблю і Перемога України неминуча.

СЛАВА УКРАЇНІ!

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“НОВИНИ”

15 липня 2024 09:02
12 липня 2024 13:40
12 липня 2024 13:00
12 липня 2024 12:35
12 липня 2024 11:46
10 липня 2024 18:16
10 липня 2024 17:00
09 липня 2024 17:21
09 липня 2024 16:24
09 липня 2024 14:54