Дружня шахова зустріч була організована на підтримку воїнів та учасників бойових дій Збройних Сил України.

Метою заходу було створення умов для інтелектуального розвитку людей, розвитку логічного мислення, почуття відповідальності, вміння розв’язувати проблемні ситуації, а також привернути значну увагу до організації реабілітаційних заходів для осіб з обмеженнями повсякденного функціонування.

Під час відкриття шахової зустрічі Голова Комітету Андрій Кожем’якін привітав учасників заходу та побажав успіхів у змаганнях. «Цей захід направлений на те, щоб сприяти підтримці військовослужбовців і привернути увагу, що Верховна Рада України та Міністерство оборони України підтримують українських воїнів, цінують Збройні Сили України та вірять в Перемогу!», - зазначив Голова Комітету.

На початку заходу був проведений сеанс одночасної гри в шахи, який  проводив гросмейстер України Артур ФРОЛОВ. В сеансі взяло участь по 5 шахістів представників команд з кожного боку, а саме: представників Верховної Ради України та Міністерства оборони України. Найдовше тримався народний депутат України Дмитро Костюк.

Після цього розпочалася дружня шахова зустріч, в якій взяли участь 10 представників Верховної Ради України, а саме: народні депутати України: Сергій Штепа, Дмитро Любота, Дмитро Костюк, Євгеній Брагар, Василь Мокан і працівники Апарату Верховної Ради України: Ярослав Бережний, Жанна Яворська, Євген Гальцев, Костянтин Усіков, Кирило Грабчак та 10 представників Міністерства оборони України.

Дружня шахова зустріч була організована Центральним шаховим клубом Збройних Сил України за сприяння та підтримки Комітету Верховної Ради України з питань молоді і спорту та Управління фізичної культури і спорту Міністерства оборони України.

Оцінювали гру представники Федерації шахів України та Центрального шахового клубу ЗСУ судді національної колегії арбітрів України з шахів у складі: міжнародного арбітра, першого віце-президента федерації шахів України Юрія ГНИПА і судді 1-ї категорії, члена правління Центрального шахового клубу ЗСУ Юрія ХОМУТЕНКА.

В турнірі перемогла дружба! Всі учасники змагань були нагородженні переможними медалями та грамотами від Комітету Верховної Ради України з питань молоді і спорту, Управління фізичної культури і спорту Міністерства оборони України та Центрального шахового клубу Збройних Сил України.

Слава Україні!

Героям Слава!

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“НОВИНИ”

30 квітня 2024 19:35
30 квітня 2024 19:00
30 квітня 2024 18:30
30 квітня 2024 16:30
29 квітня 2024 17:30
29 квітня 2024 16:40
29 квітня 2024 15:23
29 квітня 2024 10:26
26 квітня 2024 17:00
26 квітня 2024 16:05