Національна Організація Скаутів України продовжує активну роботу з молоддю та реалізацію численних проектів, що спрямовані на підвищення обізнаності та заохочення дітей до активної участі в громадському житті та розвитку лідерських навичок.

Серед низки поточних проектів у містах, Скаути України зараз фокусують свою увагу на двох основних:  "Я серед своїх" та ініціатива «Створення Скаутських груп».

В умовах поточної ситуації в Україні виникає необхідність адаптувати існуючі та розробляти нові програми щодо надання ефективної підтримки особам, які постраждали від війни. 

Скаути України створили та впровадили програму “Я серед своїх”, мета якої надання підтримки постраждалим від війни дітям, які разом з родинами повернулись до своїх домівок після перебування в інших країнах та дітям з числа внутрішньо переміщених осіб, які проживають в Чернігівській, Київській, Житомирській та Сумській областях.

Підтримка надається шляхом системної роботи з дитячими групами на місцях, проводяться інтеграційні заходи для місцевих громад, які сприяють соціалізації та інтеграції дітей та їх родин у нових місцях проживання.

Ініціатива "Я серед своїх" визначається як ефективний механізм на шляху до відновлення та встановлення стабільного емоційного стану дітей, постраждалих від війни — так описується проект у соціальних мережах Скаутів України.

Всі, хто живе чи працює в Київській, Житомирській, Чернігівській чи Сумській області, кому  не байдуже майбутнє українських дітей та хто має трішки часу для навчання та волонтерської діяльності, може долучитись до команди проекту. Для цього потрібно відправити лист регіональній координаторці проекту на електронну пошту marharytalovina@gmail.com.

Наступним, але не менш важливим проектом, є ініціатива зі «Створення Скаутських груп».  Метою проекту є залучення до співпраці зі Скаутами України закладів освіти та позашкільного виховання в різних громадах України, на базі яких будуть створені Скаутські групи.
Представники організації проводять тренінги з навчання дорослих волонтерів для їх подальшої роботи з дітьми в рамках Скаутського Руху та супроводжують нові групи для їх ефективної реалізації Скаутської програми.

Скаути України надають підтримку громадам у взаємодії з дітьми та молоддю, використовуючи сучасні методи та новітні освітні технології. Така робота спрямована на всебічний розвиток дітей та молоді, сприяючи їх формуванню як відповідальних, ініціативних та активних громадян України.

Всі бажаючі стати волонтером або створити групу у своєму місті, можуть надіслати листа на електронну адресу secretariat.nosu@gmail.com.

«Об’єднавшись, ми можемо зробити світ кращим!», - наголошують Скаути України.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“НОВИНИ”

03 травня 2024 12:00
02 травня 2024 18:00
02 травня 2024 17:30
02 травня 2024 17:01
30 квітня 2024 19:35
30 квітня 2024 19:00
30 квітня 2024 18:30
30 квітня 2024 16:30
29 квітня 2024 17:30
29 квітня 2024 16:40