Народний депутат України, заступник Голови Комітету з питань молоді і спорту Василь Мокан: "З огляду на продовження російської агресії та необхідності зміцнення обороноздатності України, на сьогоднішньому засіданні ВРУ народні депутати підтримали низку законів".

22 травня 2022, 19:05

 

№7389 - Проект Закону про затвердження Указу Президента України "Про продовження строку дії воєнного стану в Україні" - строк дії воєнного стану в Україні продовжується з 25 травня 2022 року строком на 90 діб.

№7390 - Проект Закону про затвердження Указу Президента України "Про продовження строку проведення загальної мобілізації" - продовження загальної мобілізації на 90 діб.

Також парламент ухвалив 4 проєкти про денонсацію угод з СНД - послідовні кроки із дерадянізації та припинення відносин у форматі СНД, в якій визначальну геополітичну роль грає агресор російська федерація:

№0074 - Проект Закону про вихід з Угоди про співпрацю держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав в боротьбі з незаконною міграцією.

№0084 - Проект Закону про вихід України з Угоди про Спільний аграрний ринок держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав.

№0145 - Проект Закону про вихід з Угоди про увічнення пам'яті про мужність і героїзм народів держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років.

№0146 - Проект Закону про денонсацію Угоди між Урядом України та урядом російської федерації про уникнення подвійного оподаткування доходів і майна та попередження ухилень від сплати податків.