Комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту вважає за необхідне невідкладно запровадити сьомий пакет санкцій проти російської федерації, в першу чергу, повної заборони купівлі російських газу та нафти.

21 червня 2022, 15:38

118 днів Український народ веде важку боротьбу з російськими загарбниками. Українські військові дають належну відсіч окупантам, проте, через наявність великого фінансового ресурсу, насамперед, від продажу нафти та газу, рашисти мають перевагу в артилерії та авіації. Проте цю перевагу, російські військові використовують не лише проти українських військових, а перш за все проти мирного населення, у тому числі дітей.

 

Станом на 21 червня 2022 року за даними офісу Генерального прокурора за час вторгнення російської федерації в Україні загинуло 323 дитини та було поранено  587 дітей.

16 червня внаслідок вибуху ворожої ракети на території житлового будинку в одному із сіл Пологівського району Запорізької області загинув 14-річний підліток.

14 червня внаслідок артилерійського обстрілу військами рф смт. Савинці Ізюмського району Харківської області поранено 15-річну дівчинку.

17 червня через обстріл окупантами м. Миколаїв отримав поранення 7-річний хлопчик.

19 червня внаслідок обстрілу окупантами м. Залізне Донецької області поранено 8-річну дівчинку.

19 червня внаслідок обстрілу ворогом с. Іванівка Ізюмського району Харківської області отримала поранення 16-річна дівчина.

19 червня в Ізюмському районі Харківської області у водойму, де купалися двоє дітей 13 та 14 років, потрапив снаряд, який здетонував. Діти отримали осколкові поранення.

В ході фіксації кримінальних правопорушень стало відомо про загибель ще 2 дівчаток 12 років та хлопчика і дівчинки 5 років внаслідок обстрілів військами рф м. Маріуполь Донецької області в період з березня по травень.

Через бомбардування та обстріли рашистів пошкоджено 2052 заклади освіти. З них 210 зруйновано повністю.

Варварська війна проти Українського народу ведеться рашистами завдяки коштам, отриманим від продажу енергоресурсів. Більш того, рф через війну піднімає ціни на нафту та газ, та ще й шантажує країни Європи припиненням поставок, у порушення контрактів вимагає оплату за газ за своїми умовами. Саме тому вкрай нагальним є ухвалення сьомого пакету санкцій, який позбавить країну-агресора енергетичних надприбутків, і, відповідно, можливості фінансувати війну проти українського народу.

Комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту пропонує всім членам Євросоюзу, невідкладно ухвалити сьомий пакет санкцій і поставити крапку в цьому питанні. Не можна давати агресору коштів для знищення українських дітей, і тимчасові вигоди не можуть бути виправданням для фінансування війни в Україні. Тому до кінця червня рішення про ухвалення санкцій має бути прийнято.

Настав час рішучих дій!

 

 

НІ - ВБИВСТВУ УКРАЇНСЬКИХ ДІТЕЙ!

НІ - РОСІЙСЬКІЙ АГРЕСІЇ!

ТАК – ЕМБАРГО НА РОСІЙСЬКУ НАФТУ ТА ГАЗ!