Голова Комітету Артур Палатний провів зустріч із депутатом грузинського парламенту, членом Комітету з питань Європейської інтеграції та Комітету з питань молоді та спорту – Георгієм Мусідзе, Надзвичайним і Повноважним Послом Грузії в Україні – Міхеїлом Уклебою, старшим радником посла Грузії в Україні – Олександром Кіпіані та народним депутатом України Георгієм Мепарішвілі.

Розпочинаючи діалог, Артур Палатний подякував грузинським колегам за ініціювання зустрічі.

Артур Палатний наголосив на тому, що спорт вищих досягнень – це візитна картка будь-якої держави в світовому співтоваристві і що дитячо-юнацький спорт є фундаментом спорту вищих досягнень.

Голова Комітету А. Палатний зазначив, що в Україні є проблеми у системі функціонування дитячо-юнацьких спортивних шкіл. «На жаль, дуже швидко збувся прогноз Комітету, що непродумана реформа системи фінансування дитячого спорту негативно вплине на спорт вищих досягнень, і як результат – на Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро українські спортсмени завоювали лише 11 олімпійських медалей, у тому числі 2 «золота», - сказав А. Палатний.

«Члени нашого Комітету намагалися передбачити субвенцію з Державного бюджету місцевим бюджетам для підтримки дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Однак, у зв’язку з відсутністю підтримки Міністерства молоді та спорту України, Кабінету Міністрів України така пропозиція не була підтримана. І якщо при наявності субвенції за останні роки ми втратили майже 30 тисяч учнів спортивних шкіл, то підсумкові цифри цього року можуть взагалі бути жахливими», - підкреслив Голова Комітету.

Колеги з Грузії висловили зацікавленість стосовно Закону України «Про фізичну культуру і спорт» та проекту Закону «Про молодь», оскільки Грузія також стоїть перед викликом реформування зазначених сфер.

Депутат грузинського парламенту, член Комітету з питань Європейської інтеграції та Комітету з питань молоді та спорту – Георгій Мусідзе зазначив, що Україна і Грузія мають багато спільного, зокрема в частині проблем у сфері молоді та спорту. Висловив впевненість, що подальша співпраця профільних Комітетів України і Грузії буде тільки зміцнюватись, що надасть можливість перейняти найкраще в реалізації державної політики у сфері молоді та спорту та запросив членів Комітету сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму до Грузії для проведення засідання круглого столу і обговорення проблем та шляхів їх вирішення у сфері спорту.

Учасники зустрічі також обговорили питання двостороннього співробітництва у напрямку подальшої Європейської інтеграції, зокрема проведення реформ у рамках виконання Угоди про Асоціацію з ЄС, лібералізації візового режиму, розвитку торгово-економічних відносин між Україною та Грузією.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“НОВИНИ”

18 травня 2024 09:50
15 травня 2024 18:02
Комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту рекомендує Верховній Раді України повернути на доопрацювання суб’єкту права законодавчої ініціативи проекти Законів України про внесення змін до статті 19 Сімейного кодексу України щодо вимог до висновку органу опіки та піклування, (реєстр. № 11108), та про внесення змін до статті 171 Сімейного кодексу України щодо сприяння у врахуванні думки дитини у справах, що стосуються її інтересів, (реєстр. № 11110)
15 травня 2024 16:51
06 травня 2024 15:05
06 травня 2024 13:03
06 травня 2024 12:10
06 травня 2024 11:05
03 травня 2024 12:00
02 травня 2024 18:00
02 травня 2024 17:30