8 червня 2022 року на засіданні Комітету народні депутати України – члени Комітету з питань молоді і спорту заслухали інформацію Міністерства молоді та спорту України та Спортивного комітету України «Про хід підготовки національної збірної команди України до участі у Всесвітніх іграх, що відбудуться з 07 по 17 липня 2022 року в м. Бірмінгем (США)».

Заступник Міністра молоді та спорту України Матвій Бідний доповів членам Комітету  про заходи, що здійснюються Міністерством молоді та спорту України з підготовки спортсменів до участі у ХІ Всесвітніх іграх.

Матвій Бідний зазначив, що Міністерством у співпраці з національними федераціями проведено 37 навчально-тренувальних зборів, серію семінарів із питань спортивної медицини та антидопінгового законодавства з представниками федерацій, затверджено склад офіційної делегації національної збірної команди України з видів спорту у ХІ Всесвітніх іграх.

Заступник Міністра зазначив, що для участі у Іграх триває закупівля інвентарю та спеціальної форми. Закуплено спортивну форму фірми Nike, поставка якої очікується в середині червня.

Членів Комітету проінформували, що у зв’язку із війною в країні, на 17000, 0 тис. грн. були скорочені видатки Мінмолодьспорту за окремою бюджетною програмою, через яку відбувається фінансування підготовки та участі у Іграх, зокрема знято:

- всі 12 140, 0 тис. грн. з придбання довгострокового обладнання;

- 5 159, 4 тис. грн. з проведення навчально-тренувальних зборів;

- 443,0 тис. грн. витрати, пов’язані із участю спортсменів у змаганнях.

Президент Спортивного Комітету України Ілля Шевляк поінформував членів Комітету, що українські спортсмени вперше в своїй історії вибороли  для участі в Іграх одразу 102 ліцензії з 19 видів спорту -15 неолімпійських та 4 олімпійських видів спорту (на минулих Іграх збірну України представляло 80 атлетів).

Ілля Шевляк висловив подяку Мінмолодьспорту України за плідну співпрацю і зазначив, що є всі передумови для того, щоб збірна команда України ввійшла в ТОП-10 провідних країн за результатами участі у Всесвітніх іграх.

Ілля Шевляк зазначив, що відкритим залишається питання візової підтримки. У зв’язку із відсутністю консульського відділу посольства США в Києві, візи потрібно відкривати в Польщі. Міністерство активно співпрацює з МЗС в цьому напрямі і спортсменів розподіллено на 2 групи: які перебувають в Україні відкривають візи в Польщі, а ті, у яких проходять спортивні заходи за межами України – в країні перебування.

Президент Спортивного комітету України звернувся до членів Комітету з проханням звернутися до Президента України Володимира Зеленського про підтримку доопрацьованого Міністерством молоді та спорту України та схваленого 9 лютого 2022 року Кабінетом Міністрів України проекту Указу Президента України «Про призначення стипендій Президента України для видатних спортсменів України з неолімпійських видів спорту та їх тренерів», що підготовлений відповідно до Указу Президента України від 11 вересня 2020 року №388 «Про стипендії Президента України для видатних спортсменів України з неолімпійських видів спорту та їх тренерів», а також сприяти вирішенню питання щодо організації Суспільним мовником та цілодобовим марафоном «#UAразом» висвітлення участі національної збірної України у Всесвітніх Іграх з неолімпійських видів спорту, а саме: прямих трансляцій змагань на телеканалах регіональної мережі та цифровій платформі Суспільного мовника, а також відео- та радіооглядів в ефірі цілодобового марафону «#UAразом», радіостанціях та цифровій платформі Суспільного.

Президент національної Федерації кікбоксингу України Ольга Павленко та головний тренер збірної України зі спортивної акробатики Юрій Голяк подякували членам Комітету, керівництву Мінмолодьспорту України і Спортивного Комітету України за підтримку спортсменів до участі у Всесвітніх іграх і пообіцяли зробити все можливе, щоб наші спортсмени гідно представили український спорт в Бірмінгемі.

 

За результатами розгляду зазначеного питання Комітет ухвалив рішення: взяти інформацію Міністерства молоді та спорту України і Спортивного комітету України до відома.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“НОВИНИ”

19 квітня 2024 15:05
19 квітня 2024 14:30
19 квітня 2024 13:35
19 квітня 2024 12:40
19 квітня 2024 09:25
18 квітня 2024 17:43
18 квітня 2024 17:00
18 квітня 2024 16:30
18 квітня 2024 15:52
18 квітня 2024 14:43