Організували свято - Національний музей народної архітектури та побуту України й Міжнародний жіночий рух "За сімейні цінності" за сприяння Комітету Верховної Ради України з питань молоді і спорту та Київського міського відділення Національного олімпійського комітету України.

У заході взяли участь близько трьох тисяч людей, у тому числі дітей, які вимушено стали переселенцями у зв’язку з повномасштабним вторгненням російської федерації.

Під час відкриття заходу голова Міжнародного жіночого руху "За сімейні цінності" Наталія Федорчук зазначила: «Цим заходом ми хочемо показати, що Україна - це єдина родина, яка поділяє спільні прагнення. І від цієї української родини ми сьогодні підпишемо прапори, які передамо нашим бойовим бригадам, зокрема тим, хто на передовій, з побажаннями, що ми чекаємо на всіх вдома з Перемогою, що ми віримо в них та робимо все можливе для їх підтримки».

Святкування розпочалося з низки майстер-класів "Створи подарунок для мами й тата", у межах якого відвідувачі могли виготовити сонях з фоамірану, розмалювати футболку та опанувати традиційні техніки вишивання та витинанки.

"Мені подобається творча атмосфера. Я дуже люблю майстер-класи, бо там можна передати свої знання. Ба більше, з яким би настроєм люди не ставали до роботи, всі виходять усміхнені, щасливі - це дорогого вартує", - зазначила майстриня з виготовлення фоаміранових квітів Ніна Заводова.

Після залучення до творчих ремесел гості музею послухали казку Ірини Мацко "Мамине серденько", яку прочитав актор Остап Ступка під супровід гітари виконавця SASHKA.

"Сьогодні я хочу висловити подяку та шану всім тим матерям, чиї сини зараз на сході України захищають нас і нашу можливість бути. Я низько вклоняюся тим матерям, які втратили своїх дітей у цій страшній війні. Я дякую всім матерям, які зараз розуміють ціну того життя, яке вони дали. І я зневажаю тих, хто там, "за порєбриком", дозволив собі фразу "а ми єщо нарожаєм" - це нівелює та знищує поняття материнства", - наголосила гендиректорка музею в Пирогові Оксана Старак-Повякель.

Водночас, під час заходу стартував флешмоб з руханки #СтаньСильніше, який провели українські спортсмени - борець вільного стилю Валерій Андрійцев, дзюдоїсти Богдан Ядов та Георгій Зантарая.

"Спортивні вправи, за рекомендаціями психологів, покращують настрій та надають мотивації. Цю ініціативу підтримали у Київському відділенні національного олімпійського комітету. Наші олімпійці розробили комплекс вправ, які ми зможемо щодня повторювати всією родиною, аби накопичувати сили для святкування Перемоги. Зранку зроби декілька рухів - і стань сильнішим", - зазначила Наталія Федорчук.

Захід продовжила концертна програма, у якій взяли участь діти військових та переселенців з Бахмуту, Запоріжжя й Луганщини, музичні й танцювальні колективи.

Від Комітету з питань молоді і спорту дякуємо Міжнародному жіночому руху "За сімейні цінності" та особисто Наталії Федорчук за популяризацію спорту, національно –патріотичного виховання дітей та молоді і підтримку громадян України у цей складний для нашої держави час.

Слава Україні!

Героям Слава!

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“НОВИНИ”

18 травня 2024 09:50
15 травня 2024 18:02
Комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту рекомендує Верховній Раді України повернути на доопрацювання суб’єкту права законодавчої ініціативи проекти Законів України про внесення змін до статті 19 Сімейного кодексу України щодо вимог до висновку органу опіки та піклування, (реєстр. № 11108), та про внесення змін до статті 171 Сімейного кодексу України щодо сприяння у врахуванні думки дитини у справах, що стосуються її інтересів, (реєстр. № 11110)
15 травня 2024 16:51
06 травня 2024 15:05
06 травня 2024 13:03
06 травня 2024 12:10
06 травня 2024 11:05
03 травня 2024 12:00
02 травня 2024 18:00
02 травня 2024 17:30