Організатором заходу стала німецька громадська організація «THW-Jugend e. V». Також на семінар приїхали ділитися досвідом представники ісландської аварійно-рятувальної служби ICE-SAR.

«Варто сказати, що наші учасники не лише вчилися, а й ділилися досвідом. Тому кожен, хто був присутній на семінарі, зміг взяти щось нове для себе», -зазначає Світлана Сидорець – член Координаційної ради ГО «Всеукраїнский рух «Школа безпеки».

«Програма події була дуже насиченою та різноманітною. Тренери подавали інформацію максимально структуровано, чітко та послідовно.

Протягом 10 днів учасники вчилися в’язати вузли, будувати опори, надавати домедичну допомогу, транспортувати потерпілих, користуватися різними інструментами для роботи з металом, деревом, для підйому вантажів (ручні лебідки, підйомні подушки, гідравлічний домкрат). Вивчали не тільки практичну частину, що саме робити, а й теоретичну, щоб зрозуміти, як працює той чи інший механізм.

Протягом усіх тренінгів тренери ділилися, як можна цьому навчити дітей, які способи та ідеї краще використати, щоб зацікавити та провести час не тільки корисно, а й весело. Дуже сподобалися учасникам варіанти ігор на згуртування команди.

Водночас, молоді українці не лише навчалися, а й популяризували українську вишиванку і розповідали правду про війну російської федерації проти Українського народу. Перший після локдауну @disaster не випадково відбувався в Оснабрюці. Оснабрюк – місто миру, тому на зустрічі із мером міста Катаріною Пьоттер говорили про значення миру у наш час та бажали найскорішої перемоги нашій Україні», - розповідає Світлана Сидорець.

Семінар відбувся у рамках Декларації про наміри співпраці у сфері молодіжної політики між громадською організацією «Всеукраїнський громадський дитячий рух «Школа безпеки» та молодіжною громадською організацією Німеччини «THW-Jugend e.V.». Підписання Декларації відбулося 19 грудня 2022 року в Посольстві України в Німеччині.

Підписання Декларації відбувалося в умовах воєнного стану в Україні, коли Український народ боронить свою землю від ворога - російської федерації, що здійснила збройну агресію проти України. Тож молоді лідери «Школи безпеки», як ніхто інший, розуміють, наскільки важливо виховувати у молоді готовність до дій у надзвичайних ситуаціях, збройних конфліктах, техногенних катастрофах та вдячні німецькому уряду та народу за підтримку України в нашій боротьбі за свободу і незалежність.

Питання особистої та колективної безпеки - це пріоритетний напрям  партнерства між «Школою безпеки» та «THW-Jugend e. V». Особливий акцент міжнародного партнерства «Школа безпеки» робить на питаннях вивчення кращого досвіду у сфері цивільного захисту, втілення ідей демократії та розвитку європейських цінностей.

Наміри щодо співпраці відкривають нову сторінку в діяльності «Школи безпеки», надихають українських молодіжних лідерів на втілення нових ідей у формуванні в молоді культури безпеки життєдіяльності, підготовки дітей, підлітків, молоді та волонтерів до практичних дій в умовах надзвичайних ситуацій і катастроф.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“НОВИНИ”

15 травня 2024 18:02
Комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту рекомендує Верховній Раді України повернути на доопрацювання суб’єкту права законодавчої ініціативи проекти Законів України про внесення змін до статті 19 Сімейного кодексу України щодо вимог до висновку органу опіки та піклування, (реєстр. № 11008), та про внесення змін до статті 171 Сімейного кодексу України щодо сприяння у врахуванні думки дитини у справах, що стосуються її інтересів, (реєстр. № 11110)
15 травня 2024 16:51
06 травня 2024 15:05
06 травня 2024 13:03
06 травня 2024 12:10
06 травня 2024 11:05
03 травня 2024 12:00
02 травня 2024 18:00
02 травня 2024 17:30
02 травня 2024 17:01