Комітет Верховної Ради України  з питань сім'ї, молодіжної політики та спорту пропонує додати до назви Комітету слово «туризму» та включити до предметів відання Комітету державну політику у сфері оздоровлення та відпочинку дітей.  

 

Комітет з питань сім'ї, молодіжної політики та спорту розглянув пропозиції щодо внесення змін до Постанов Верховної Ради України «Про перелік, кількісний склад і предмети відання комітетів Верховної Ради України восьмого скликання» та «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання та обрання голови Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації».

Члени Комітету зазначили, що при формуванні комітетів Верховної Ради України з назви Комітету було вилучено слово «туризм», хоч Комітет і надалі відповідає за питання туризму та туристичної діяльності. На думку членів Комітету, скорочення назви Комітету дезорієнтує громадян України, які не будуть знати який Комітет відповідатиме за галузь туризму та  розвиток туристичної діяльності.

Члени Комітету наголосили на тому, що в сьогоднішніх умовах держава повинна підтримати внутрішній туризм, що може залучити до країни нових туристів з усього світу, дати нові робочі місця та надходження до бюджету. Україна має цілющі джерела мінеральної води, величні Карпатські гори, стародавні замки Західної та Центральної України. Тим більше, є позитивний досвід Грузії, в якій туризм приносить значну  частину доходів бюджету. Натомість, в Україні прийнято рішення про ліквідацію Державного агентства з туризму та курортів.

Таким чином, відновлення слова «туризм» у назві Комітету дасть сигнал вітчизняним та іноземним інвесторам, що держава вважає туризм пріоритетним напрямом своєї економічної діяльності.

Оскільки, Комітет у своїй діяльності багато уваги приділяє законодавчому забезпеченню оздоровлення та відпочинку дітей, члени Комітету підтримали пропозицію щодо доповнення предметів відання Комітету державною  політикою у сфері оздоровлення та відпочинку дітей.

Комітет прийняв рішення звернутися до Комітету Верховної Ради України з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України з проханням врахувати зазначені пропозиції при внесенні змін до Постанов Верховної Ради України «Про перелік, кількісний склад і предмети відання комітетів Верховної Ради України восьмого скликання» (№ 22-VIII від 4 грудня 2014 року) та «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання та обрання голови Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації» (№ 23-VIII від 4 грудня 2014 року).

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини*”

28 грудня 2015 16:31
24 грудня 2015 11:11
23 грудня 2015 13:55
23 грудня 2015 13:49
23 грудня 2015 13:45
23 грудня 2015 10:42
23 грудня 2015 10:31
23 грудня 2015 10:26
21 грудня 2015 14:24
21 грудня 2015 09:34