2 квітня 2015 року відбулося виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань сімї, молодіжної політики, спорту та туризму у м.Одеса в Українському дитячому центрі «Молода Гвардія».

 

На засіданні було розглянуто питання щодо шляхів удосконалення державної підтримки УДЦ «Молода Гвардія» в контексті забезпечення якісного оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2015 року.

У засіданні взяли участь члени Комітету, представники Міністерства соціальної політики України, Державної санітарно-епідеміологічної служби України, представники Херсонської, Миколаївської та Одеської міських та обласних рад, і звичайно дирекція УДЦ «Молода Гвардія».

Перед початком засідання за сприяння Голови ФФУ – Андрія Павелка та Комітету Верховної Ради України з питань сімї, молодіжної політики, спорту та туризму, президентом Одеської обласної федерації футболу Петром Чилибі було вручено 50 мячів юним спортсменам для популяризації та підтримки розвитку спорту у дитячому центрі.

Учасники засідання обговорили гострі нагальні питання забезпечення функціонування УДЦ «Молода Гвардія» та конструктивні шляхи їх вирішення. Слід зазначити, що до проблемних аспектів відносяться :

- питання заборгованості дитячого центру перед державним бюджетом;

- питання землевідводу;

- одержання пільг щодо сплати податку на землю;

- внесення школи на базі дитячого центру до Єдиного реєстру навчальних закладів України;

- капітальна реконструкція корпусів табору «Морський»;

Головою Комітету Артуром Палатним було відзначено, що для підтримки УДЦ «Молода Гвардія» учасники повинні забезпечити виконання чотирьох головних завдань:

- повне завантаження таборів «Молода Гвардія» та виконання вимог законодавства щодо закупівлі путівок за рахунок бюджетних коштів;

- початок реконструкції дитячого центру цього року;

- прийняття до 1 вересня цього року Державної програми розвитку «Молодої гвардії»,

- вирішення до 1 січня наступного року питання видачі УДЦ «Молода гвардія» Державного акту на володіння земельною ділянкою.

Перед засіданням члени Комітету ознайомилися з обєктами табору «Морський», що потребує нагальної реконструкції.

З 1998 року один з структурних підрозділів дитячого центру табір «Морський» з технічних причин припинив функціонування та прийом дітей.

 На сьогоднішній день табір «Морський» потребує реконструкції, що дасть можливість збільшити оздоровлення дітей пільгових категорій в дитячому центрі на 5200 осіб на рік та забезпечити функціонування дитячого центру на повну проектну потужність (1200 дітей в осінньо-зимовий період та 1500 дітей в літній період).

Реалізація проекту реконструкції потребує в 2015 році додаткових коштів у сумі 30 млн грн.,  що дозволить зробити демонтаж існуючих будівель, підвести комунікації водопостачання та водовідведення, енерго та теплозабезпечення, побудувати фундаменти та змонтувати новий каркас.

Крім того, забезпечення безперебійної цілорічної роботи дитячого центру можливе при повній реконструкції теплопостачання шляхом побудови сучасної газової котельні та відмови від екологічно небезпечного та неефективного опалення мазутними котлами.

Крім того, в контексті підтримки всієї оздоровчої сфери члени Комітету  зобов’язалися вирішити питання відновлення податкових пільг щодо плати за землю дитячим оздоровчим закладам. Для цього членами Комітету подано проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу щодо забезпечення стабільного розвитку сфери фізичної культури і спорту», (реєстр. № 2068) та відповідні поправки до проекту Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо відновлення норм, які передбачають звільнення від сплати земельного податку», (реєстр. № 1850-1). 

Артур Палатний також наголосив, що відверта розмова, яка відбулася на засіданні Комітету, допоможе всім центральним органам влади та органам місцевого самоврядування, адміністрації дитячого центру забезпечити ефективний розвиток «Молодої гвардії» та повноцінне оздоровлення дітей, не лише цього року.

Після плідної роботи запрошені мали змогу ознайомитися з виставкою дитячих робіт в кіноконцертному комплексі.

Завершився захід вже символічною висадкою дерев у Парламентському сквері народними депутатами, гостями та дітьми, що перебувають в УДЦ «Молода Гвардія».

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини*”

28 грудня 2015 16:31
24 грудня 2015 11:11
23 грудня 2015 13:55
23 грудня 2015 13:49
23 грудня 2015 13:45
23 грудня 2015 10:42
23 грудня 2015 10:31
23 грудня 2015 10:26
21 грудня 2015 14:24
21 грудня 2015 09:34