Анна Романова: «Створення експертної ради сприятиме діалогу між владою, бізнесом та громадськістю»

 

Представники громадськості та бізнесу у сфері туризму об’єднались в Експертну раду при Комітеті Верховної Ради України з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту  та туризму заради порятунку туризму. Очолила раду народний депутат Анна Романова, як голова розвитку туризму, курортів та рекреаційної діяльності.
19 лютого у стінах комітетів Верховної Ради України відбулося перше установче засідання Експертної ради з питань туризму і курортів.

Експертна рада з питань туризму була створена рішенням Комітету Верховної Ради України з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму від 10 лютого 2015 року. Рекомендували її створити експерти та громадськість під час круглого столу «Сучасний стан та перспективи розвитку туризму в Україні», що проходив наприкінці грудня минулого року. Експертну раду насамперед створено для врахування громадської думки під час законотворчого процесу та реалізації державної політики у сфері туризму та курортів.

Відкриваючи засідання, голова Експертної ради Анна Романова зазначила, що «Ми маємо створити ефективний майданчик для аналізу та розробки законопроектівнормативно-правових актів, що відповідатимуть світовим стандартам та сприятимуть вирішенню актуальних питань розвитку галузі туризму». 

Основними завданнями Експертної ради було визначено:

-       аналіз законодавчих актів з питань туризму та підготовка пропозицій щодо удосконалення законодавства у сфері туризму;

-       проведення громадської експертизи законопроектів;

-       проведення роз’яснювальної  роботи та популяризації в суспільстві перспективних ідей, пов’язаних з підвищенням ефективності діяльності у галузі туризму та курортів, в першу чергу, з вдосконаленням нормативно-правової бази;

-       інформування членів Комітету про вектори розвитку туристичного ринку та міжнародний досвід державного регулювання у сфері туризму;

-       сприяння у підготовці та проведенні Комітетом засідань, комітетських та парламентських слухань, нарад та інших заходів.

До складу Експертної ради увійшли 30 представників від бізнесу та громадськості у сфері туризму.

На Установчому засіданні було остаточно затверджене Положення про Експертну раду з питань туризму і курортів, обрано Заступника Голови Ради – Тетяну Тимошенко (Голову Ради Федерації роботодавців в сфері туризму України) та Секретаря Ради – Бабенка Павла (координатора ініціативної групи з реформування туристичної галузі «Реанімаційного пакету реформ»).

За підсумками обговорення, члени Експертної ради домовились у тижневий термін надати свої пропозиції щодо пріоритетних напрямів роботи Ради для подальшого створення робочих груп та формування Плану роботи Експертної ради на наступні 6 місяців.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини*”

28 грудня 2015 16:31
24 грудня 2015 11:11
23 грудня 2015 13:55
23 грудня 2015 13:49
23 грудня 2015 13:45
23 грудня 2015 10:42
23 грудня 2015 10:31
23 грудня 2015 10:26
21 грудня 2015 14:24
21 грудня 2015 09:34