Комітет з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму

 

 

11

                 1

 

3 березня 2015 р.

 

 м. Київ

 

Головуючий:  Голова Комітету Палатний А.Л.

Секретар: Романова А.А.

Присутні: народні депутати Величкович М.Р., Петренко О.М., Силантьєв Д.О., Спориш І.Д.

Відсутні: народні депутати Бакулін Є.М.

Запрошені: Крулько І.І., Масоріна О.Л., Чорновол Т.М. –  народні депутати України, Філіпішина А.А. – представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з питань дотримання прав дитини, недискримінації та гендерної рівності, Суліма О.В. – начальник управління у справах людей похилого віку та надання соціальних послуг Міністерства соціальної політики України, Хохленков І.О. – заступник директора департаменту оздоровлення та санаторно-курортного лікування України Міністерства соціальної політики України, Романчук С.І. – заступник директора департаменту фінансів, охорони здоров’я та соціальних програм Міністерства фінансів України, Малашко Ю.А. – заступник начальника штабу антитерористичного центру при Службі безпеки України, Лазаренко О.О. - начальник управління кримінальної міліції у справах дітей Міністерства внутрішніх справ України, Пустоляков Є.Д. –  старший офіцер відділу військового права Управління правового забезпечення Генерального штабу Збройних Сил України, Самелюк Л.О. - інженер відділу взаємодії з волонтерами Центру забезпечення службової діяльності Міністерства оборони, Юзич Ю.П. – заступник голови Молодіжної організації «Пласт – Національна скаутська організація», Черниш-Гулевська А.В.  – директор Українського форуму благодійників, Жигун Л.Б.  – координатор адвокасі компаній Українського форуму благодійників, Бондар І.В. – віце-президент Всеукраїнської асоціації молодіжного співробітництва «Альтертатива-В», Лациба М.В. – керівник програм Українського незалежного центру політичних досліджень, Шимчук А.О. – експерт Українського незалежного центру політичних досліджень, Дехтяр І.І.  представник агенції «Волонтери ООН».

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1. Про затвердження Рекомендацій слухань у Комітеті Верховної Ради України з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму на тему: «Забезпечення молоді житломреалії та перспективи».

2. Про затвердження  Рішення виїзного засідання Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї молодіжної політики, спорту та туризму на тему: «Загрози та перспективи розвитку туризму в Україні в умовах військової агресії Російської Федерації (на прикладі Чернігівської області)».

3. Про затвердження Рекомендацій слухань у Комітеті Верховної Ради України з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму на тему: «Забезпечення функціонування закладів оздоровлення та відпочинку дітей за нових законодавчих умов».

4. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо волонтерської діяльності), (реєстр. № 1408), друге читання.

5. Щодо пропозицій до складу конкурсної комісії з розгляду проектів, розроблених всеукраїнськими молодіжними та дитячими громадськими організаціями, для реалізації яких надається фінансова підтримка у 2015 році.

6. Щодо вирішення питання недопущення мобілізації тренерів вищої категорії з видів спорту в Україні.

 

1.

 

Слухали:

 

Голову Комітету  Палатного А.Л. щодо затвердження Рекомендацій слухань у Комітеті Верховної Ради України з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму на тему: «Забезпечення молоді житлом – реалії та перспективи».

 


УХВАЛИЛИ:

 

Затвердити Рекомендації слухань у Комітеті Верховної Ради України з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму на тему: «Забезпечення молоді житлом – реалії та перспективи».

 

Голосували:За” – 6, “Проти” – 0, “Утрималось” –0.

 

2.

 

Слухали:

 

Голову Комітету  Палатного А.Л. про затвердження  Рішення виїзного засідання Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї молодіжної політики, спорту та туризму на тему: «Загрози та перспективи розвитку туризму в Україні в умовах військової агресії Російської Федерації (на прикладі Чернігівської області)».

 

Виступили:

 

Секретар Комітету Романова А.А.

 

УХВАЛИЛИ:

 

Затвердити Рішення виїзного засідання Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї молодіжної політики, спорту та туризму на тему: «Загрози та перспективи розвитку туризму в Україні в умовах військової агресії Російської Федерації (на прикладі Чернігівської області)».

 

Голосували:За” – 6, “Проти” – 0, “Утрималось” –0.

 

3.

 

Слухали:

 

Голову Комітету  Палатного А.Л. щодо затвердження Рекомендацій слухань у Комітеті Верховної Ради України з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму на тему: «Забезпечення функціонування закладів оздоровлення та відпочинку дітей за нових законодавчих умов».

 

Виступили:

 

Заступник директора департаменту оздоровлення та санаторно-курортного лікування України Міністерства соціальної політики України Хохленков І.О.

 

УХВАЛИЛИ:

 

Затвердити Рекомендації слухань у Комітеті Верховної Ради України з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму на тему: «Забезпечення функціонування закладів оздоровлення та відпочинку дітей за нових законодавчих умов».

 

Голосували:За” – 6, “Проти” – 0, “Утрималось” –0.

 

4

 

Слухали:

Першого заступника Голови Комітету Величковича М.Р. щодо проекту Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо волонтерської діяльності), (реєстр. № 1408, друге читання).

 

В обговоренні взяли участь: народний депутат України
Чорновол Т.М., старший офіцер відділу військового права Управління правового забезпечення Генерального штабу Збройних Сил України Пустоляков Є.Д., начальник Управління у справах людей похилого віку та надання соціальних послуг Міністерства соціальної політики України Суліма О.В., народний депутат України Крулько І.І., голова підкомітету з питань молодіжної політики, сім’ї та дитинства Спориш І.Д., заступник голови Молодіжної організації «Пласт – Національна скаутська організація» Юзич Ю.П., представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з питань дотримання прав дитини, недискримінації та гендерної рівності Філіпішина А.А., начальник управління кримінальної міліції у справах дітей Міністерства внутрішніх справ України Лазаренко О.О., заступник завідувача секретаріату Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Молоканов Ю.А.,
секретар Комітету Романова А.А., представник агенції «Волонтери ООН» Дехтяр І.І., директор Укра
їнського форуму благодійників
Черниш-Гулевська А.В.

 

Ухвалили:

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України розглянути проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо волонтерської діяльності), (реєстр. № 1408), та прийняти його у другому читанні і в цілому.

2. Доповідачем від Комітету визначити Першого заступника Голови Комітету Величковича Миколу Романовича.

3. Доручити секретаріату Комітету за погодженням з керівництвом Комітету здійснити техніко-юридичне доопрацювання законопроекту з урахуванням зауважень редакційного відділу Головного управління документального забезпечення та Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України.

 

Голосували: «За» – 6; «Проти» – 0; «Утрималось» – 0.

 

5

 

Слухали:

Заступника Голови Комітету Силантьєва Д.О.  щодо пропозицій до складу конкурсної комісії з розгляду проектів, розроблених всеукраїнськими молодіжними та дитячими громадськими організаціями, для реалізації яких надається фінансова підтримка у 2015 році, який запропонував включити до складу цієї комісії Затенка С.В.

 

Ухвалили:

 

Запропонувати Міністерству молоді та спорту України включити Затенка С.В. до складу конкурсної комісії з розгляду проектів, розроблених всеукраїнськими молодіжними та дитячими громадськими організаціями, для реалізації яких надається фінансова підтримка у 2015 році.

 

Голосували: «За» – 6; «Проти» – 0; «Утрималось» – 0.

 


6

 

Слухали:

Заступника Голови Комітету Силантьєва Д.О. щодо вирішення питання недопущення мобілізації тренерів вищої категорії з видів спорту в Україні.

 

ВИСТУПИЛИ:

 

Голова Комітету Палатний А.Л.

 

Ухвалили:

 

Доручити Голові Комітету надіслати звернення до Президента України, Премєр-міністра України, Міністра оборони щодо вивчення питання недопущення мобілізації тренерів вищої категорії з видів спорту в Україні.

 

 

Голосували: «За» – 6; «Проти» – 0; «Утрималось» – 0.

 

 

Голова Комітету                                                          А. ПАЛАТНИЙ

 

Секретар Комітету                                                       А. Романова

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи”

06 грудня 2023 10:13
23 листопада 2023 12:12
14 листопада 2023 11:30
20 жовтня 2023 11:14
10 жовтня 2023 10:37
22 вересня 2023 09:36
05 вересня 2023 11:44
09 серпня 2023 13:01
25 липня 2023 11:00
04 липня 2023 14:09